Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Razriješena šefica Daruvarskih toplica

Privremena ravnateljica Toplica dr. Stojanka Lukačin

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Dr. Stojanka Lukačin tu će dužnost obavljati do imenovanja ravnatelja nakon provedenog natječaja

Nakon što je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u ime osnivača Daruvarskih toplica na temelju saznanja o kršenju odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije vezanih za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom zatražio od upravnog vijeća Daruvarskih toplica razrješenje ravnateljice Mire Zakore, to je ovih dana i učinjeno.

Održan sastanak o spašavanju Vodoprivrede Daruvar Župan Bajs ponudio konkretne mjere za spas posrnule tvrtke

Naime, 24. ožujka održana je elektronička sjednica Upravnog vijeća Daruvarskih toplica na kojoj je Mira Zakora razriješena dužnosti ravnateljice Toplica.

Također, na sjednici je upravno vijeće za v. d. ravnatelja Daruvarskih toplica imenovalo dr. Stojanku Lukačin, koja će obnašati dužnost v. d. ravnatelja Daruvarskih toplica do izbora i imenovanja ravnatelja po provedenom javnom natječaju.

Podsjetimo, u ugostiteljskom objektu u sklopu Daruvarskih toplica okupljali su se ljudi u nedopuštenom broju, bez adekvatne zaštite i opreme.

Potpisan ugovor Nastavlja se obnova Daruvarskih toplica

Osim ove hitne intervencije i uspješnog vođenja županijskog Stožera za civilnu zaštitu, iz Bjelovarsko-bilogorske županije kažu da su se uključili u humanitarnu akciju pomoći gradu Zagrebu koji je u ova teška vremena još dodatno teško stradao od posljedica potresa. Stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija uplatila 50 tisuća kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa za saniranje šteta uzrokovanih razornim potresom u Zagrebu.