Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Održan sastanak o spašavanju Vodoprivrede Daruvar

Župan Bajs ponudio konkretne mjere za spas posrnule tvrtke

1/3
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Napore Bjelovarsko-bilogorske županije i uključenost u rješavanje problema, a sada i nuđenje konkretnih mjera pomoći pohvalili su uprava, radnici i sindikati, ali i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček

Netom prije pojave koronavirusa u čije se sprečavanje aktivno uključila Županija, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je sastanak u prostorijama Vodoprivrede Daruvar s upravom tvrtke, radnicima, predstavnicima sindikata, a na sastanku je bio i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček te saborski zastupnik Vladimir Bilek. Tema sastanka bila je stanje u Vodoprivredi Daruvar i pronalaženje rješenja kako tvrtku spasiti od stečaja i sačuvati radna mjesta.

Počinje 13,2 milijuna kuna vrijedna obnova Doma za starije osobe Bjelovar Nova fasada, stolarija, grijanje za 260 korisnika i 76 zaposlenika Doma

Nekoliko potencijalnih ulagača

– Činjenica je da je ono što se događalo na posljednjoj Županijskoj skupštini, pa i prije toga, dovelo do toga da moramo razmišljati o novim mjerama kako bismo spasili tvrtku. Na posljednjoj Skupštini donesena je odluka o tome da se dopušta predstavniku Županije povećanje temeljnog kapitala ako dođe strateški partner. Izvijestili su nas da se vode razgovori o tome s nekoliko potencijalnih investitora. Ako se to ne bi dogodilo, tada smo najavili, u ime Županije, da ćemo, dođemo li u takvu situaciju, napraviti paket mjera koje će to i omogućiti, a ne kao naša oporba, u ovom slučaju HDZ, dati deklarativnu odluku bez sadržaja – istaknuo je župan Bajs i na sastanku predložio konkretan set mjera za spas Vodoprivrede Daruvar.

Na jednoj od budućih sjednica koje će se održati, tvrdi župan, trebalo bi donijeti nekoliko odluka. Jedna odluka bila bi o kupnji trezorskih dionica koje se ovog trenutka pripremaju za prodaju. Drugo je mogućnost eventualne dokapitalizacije tvrtke koja je sada u predstečaju i naravno, ono što je najvažnije, izmjena i dopuna proračuna Županije čime se omogućuje da se te odluke i provedu.

Potpisan ugovor Nastavlja se obnova Daruvarskih toplica

Već jednom ih spašavali

– Meni je drago da smo dobili potporu, ja bih rekao čak i htijenje drugih sudionika da Županija bude ovdje nazočna, jer smo imali situaciju u Vodoprivredi prije petnaestak godina kada je također bila pred stečajem i tada smo to uspjeli riješiti, a sada je to već drugi put. Vjerujem da bi, uz potporu drugih, Županija kao vlasnik mogla dati više, jer ovog trenutka mi smo manjinski vlasnik, imamo samo jednog člana Nadzornog odbora, a uz ove promjene mogli bismo onda s radnicima, sindikatom i Upravom postići da ta tvrtka izađe iz predstečaja i nastavi raditi – istaknuo je župan Damir Bajs.

Napore Bjelovarsko-bilogorske županije i uključenost u rješavanje problema, a sada i nuđenje konkretnih mjera pomoći, pohvalili su uprava, radnici i sindikati, ali i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar

Svi sudionici sastanka očekuju pozitivno rješavanje problema u Vodoprivredi Daruvar, a župan Bajs je podsjetio da to nije jedina tvrtka koju je Županija spašavala. Podsjetio je na tvrtke Suveniri Sirač, Hidroregulacija, Bjelovarski sajam, Čazmatrans i druge koje su izašle iz predstečaja i danas posluju.