Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županija dodijelila 340.000 kuna za radove u Strmcu

Problem Školske ulice konačno riješen

Sveta Nedelja potpis ugovora
Foto: Grad Sveta Nedelja
Sredstva dobivena od Županije namijenjena su održavanju prometne infrastrukture i uvođenju sustava gospodarenja otpadom

Školska ulica u naselju Strmec više od 25 godina boljka je građana Svete Nedelje, kao i uprave Grada, no ovaj je problem konačno riješen. Štoviše, u prostorijama Zagrebačke županije zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Davor Nađi i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisali su Ugovor o sufinanciranju radova izvanrednog održavanja prometne infrastrukture, a velik dio sredstava uložit će se upravo u radove u Školskoj ulici.

energetska obnova Projekt Osnovna škola u Svetoj Nedelji ide u energetsku obnovu

Oni su trenutačno u punom u jeku, a po završetku mještani će dobiti dvosmjernu ulicu s kružnim tokom, obostranim nogostupom, biciklističkom stazom, parkirnim mjestima i novom rasvjetom. Ovim će se pothvatom značajno podignuti sigurnost djece na putu do škole, što su svi stanovnici dugi niz godina zahtijevali. Promet će za trajanja radova biti propuštan koliko god će to biti moguće uz omogućen prilaz školi sa suprotne strane, dok će se radovi na dijelu ispred same škole izvoditi po završetku školske godine.

Osim za prometnu infrastrukturu, sredstva su dobivena i za izgradnju oborinske odvodnje te nabavu opreme za uvođenje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, pa će tako grad Sveta Nedelja dobiti novo mobilno reciklažno dvorište. Sveukupna vrijednost radova za uređenje Školske ulice i reciklažno dvorište iznosi 2,280.326,25 kuna. Zagrebačka županija sudjelovat će u financiranju vrijednosti navedenih radova i opreme u visini od 340.000,00 kuna, dok će preostali iznos u visini od 1,940.326,25 podmiriti Grad Sveta Nedelja.

Zamjenik gradonačelnika Davor Nađi zahvalio je Zagrebačkoj županiji i županu Stjepanu Kožiću na dodijeljenoj financijskoj potpori te istaknuo da će im ona zasigurno olakšati financiranje projekta. 

Izletište Stara Marča Najviše turista u Samoboru, Velikoj Gorici i Sv. Nedelji Županija je oduvijek bila zelena oaza za sve Zagrepčane