Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Završna konferencija projekta „Ja želim raditi“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Foto: Šibensko-kninska županija
jedna od glavnih aktivnosti projekta bila osposobljavanje nezaposlenih osoba s područja grada Knina za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja. Program osposobljavanja za uzgajivača, prerađivača i sakupljača ljekovitog i aromatičnog bilja završilo je 40 osoba

- Rezultati projekta „Ja želim raditi“ predstavljeni su u prostorijama Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na završnoj konferenciji kojoj je nazočio i župan Goran Pauk - izvjestili su iz Šibensko-kninske županije.

Župan Goran Pauk TRANSPARENTNOST Šibensko-kninskoj županiji čista petica Instituta za javne financije

- Putem ovakvih projekata direktno pomažemo svim nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina naše županije da povećaju svoje samopouzdanje i radne kompetencije, pa time i svoje šanse za uspješnim pronalaskom posla - kazao je župan Pauk u prigodnom obraćanju te naglasio da Šibensko-kninska županija od samog početka u potpunosti podržava projekte koje doprinose učinkovitoj provedbi strategije razvoja ljudskih potencijala županije i smanjenju stope nezaposlenosti.

- Kada je riječ o projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda, treba naglasiti da je županijska Razvojna agencija kroz projektna partnerstva i pripreme projektne dokumentacije pomogla mnogim udrugama i organizacijama članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te je uz projekt „Ja želim raditi“ nositelj projekta „Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III“ čija će provedba trajati do studenog 2020. godine - zaključio je župan Pauk.

- Naša ustanova Razvojna agencija, ovaj projekt vrijedan gotovo 860 tisuća kuna, provela je u partnerstvu sa Srednjom školom "Lovre Montija" Knin, Pučkim otvorenim učilištem Knin i Uredom HGK-a za područja posebne državne skrbi Knin. Projektom su se tijekom dvije godine i tri mjeseca unaprijedile kompetencije osoba s invaliditetom i kompetencije starijih osoba sa šireg područja Šibensko-kninske županije - kazala je Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija ŠKŽ-a.

U povodu treće obljetnice uvrštenja na UNESCO-ov popis svjetske baštine Predstavljen jedinstveni slatki suvenir – Tvrđava sv. Nikole u raskošnoj bijeloj čokoladi

Voditelj projekta Miro Slavica, predstavio je projekt te obrazložio da je jedna od glavnih aktivnosti projekta bila osposobljavanje nezaposlenih osoba s područja grada Knina za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja. Program osposobljavanja za uzgajivača, prerađivača i sakupljača ljekovitog i aromatičnog bilja završilo je 40 osoba.

- Nabavljena je oprema i sirovine potrebne za provedbu programa uzgoja, prerade i sakupljanja ljekovitog bilja. Uspostavljen je Klub za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u Kninu kroz koji je savjetovano 37 osoba. Izrađeni su promotivni materijali i odrađena je promotivna medijska kampanja, nabavljena je računalna i uredska oprema; odrađen je prijevoz polaznika i catering za vrijeme trajanja osposobljavanja. Projekt je sufinanciran 85% temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 iz sredstava Europskog  socijalnog fonda, dok je 15% osigurano iz proračuna Republike Hrvatske - izvjestili su iz Županije.