Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
EU FONDOVI

Projekti vrijedni 35 milijuna kuna za dječje vrtiće i škole

dječji vrtić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Uz Petrinju, pilot projektom obuhvaćeni su Vukovar, Beli Manastir (proširen na Općinu Darda), Benkovac i Knin

Upravni odjel za EU fondove i razvoj Grada Petrinje prijavio je projekt 'Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece' na Ograničeni poziv Provedba Intervencijskog plana Grada Petrinje.

Tako su u sklopu ovog dijela projekta prijavljeni projekti izgradnje Dječjeg vrtića u Češkom selu, rekonstrukcija Osnovne škole Mato Lovrak, odnosno dogradnja školske sportske dvorane, zatim izgradnja svlačionica s pomoćnim i dječjim igralištem u Češkom selu te izgradnja dječjeg igrališta na Slatini.

Vrijednost ovih projekata je viša od 35 milijuna kuna, od čega će 85 posto sredstava biti financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto iz drugih izvora.

Intervencijski plan Grada Petrinje vrijedan je više od 200 milijuna kuna, a izrađen je u sklopu provedbe pilot projekta razvoja pet nerazvijenih hrvatskih gradova, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. 

Uz Petrinju, pilot projektom obuhvaćeni su Vukovar, Beli Manastir (proširen na Općinu Darda), Benkovac i Knin. Tim je gradovima na raspolaganju 120 milijuna eura iz europskih fondova.

Skelski prijevoz Nužna mjera I ove godine pomoć Županije za skelski prijevoz