Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 150 pregleda
Počeli radovi

Proširenje zaobilaznice osigurat će manje gužve i veću sigurnost

Pula zaobilaznica
1/5
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Između ostalog izgradit će se dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od privoza rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade u Puli

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić jučer su službeno otvorili radove na nastavku proširenja Ceste prekomorskih brigada u četverotračnu prometnicu do križanja s Medulinskom cestom.

- Unazad nekoliko godina mnogo je uloženo u infrastrukturu, a ovo je nastavak sustavnog ulaganja kao preduvjeta razvoja Pule. Sjetimo se samo uspješno završene plinofikacije grada, izgradnje vodovodnog sustava Pule ili pak izgradnje kanalizacije. Danas svjedočimo nastavku širenja zaobilaznice koja će osigurati manje gužve i veću sigurnost u prometu - istaknuo je župan Flego. 

- Svega nekoliko godina unazad, ulaz u Pulu bio je neuređen, nesiguran i bez javne rasvjete, a danas je to jedan moderan i efikasan ulaz kakav i priliči jednom mediteranskom gradu koji živi i od turizma kao što je Pula. Poboljšana je sigurnost i protočnost prometa, a ovom dionicom zaokružujemo jednu cjelinu od kružnog toka u Šijani do kružnog toka na križanju s Medulinskom cestom - kazao je gradonačelnik Miletić.

U sklopu radova izgradit će se dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od privoza rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade, obnovit će se raskrižje sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja sa zelenim površinama te će se djelomično rekonstruirati prometnice koje se priključuju na ta raskrižja čime ukupna duljina zahvata iznosi oko 2,2 kilometara. Previđena je i izgradnja pješačkih i biciklističkih staza, zelenih pojaseva, odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje i javna rasvjeta. Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna, izvijestili su iz Istarske županije.