Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Prva regija u Hrvatskoj s nagradom Green Destination

Foto: Međimurska županija
Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja, rekao je župan Matija Posavec u Berlinu

Na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu Međimurju je dodijeljena srebrna oznaka Green Destination. Time je Međimurje postalo prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu koja je pristupila tom certificiranju, ističu u Međimurskoj županiji.

Zahtjevni kriteriji

– Na najvećem svjetskom sajmu turizma, ITB-u, Međimurskoj županiji dodijeljena je još jedna prestižna nagrada kojom je prepoznat trud, rad i zalaganje svih njenih stanovnika. Oznakom Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma, Međimurje je postalo prva regija u Hrvatskoj koja je pristupila tom certificiranju te uspješno zadovoljila zahtjevne kriterije – objašnjavaju.

Certificiranje, ističu, donosi niz dobrobiti, od povećavanja vidljivosti na turističkom tržištu uvrštavanjem naših destinacija u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima, čime se jača konkurentnost, do razvijanja inovativnih ekoloških rješenja, postizanja nižih operativnih troškova u turizmu te zadovoljnijih gostiju.

Green Destination neprofitna je organizacija osnovana s ciljem unaprjeđenja održivog razvoja destinacija i dionika u turizmu te njihove prepoznatljivosti na globalnoj razini, a o koliko je respektabilnoj organizaciji riječ, svjedoči suradnja s 200 destinacija u više od 80 zemalja svijeta. Uživa iznimnu prepoznatljivost kvalitete partnera i turista diljem svijeta, a razvija održiv i odgovoran turizam sukladan načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam.

– Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja. Ovo je nagrada svih onih koji se neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociju bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciju kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda te svega što daje snažan identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini – kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec preuzimajući nagradu u Berlinu.

Održiva ponuda

– Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji sa Županijom i dionicima iz komercijalnog, javnog i nevladinog sektora posljednjih šest mjeseci aktivno je radila na preduvjetima za dobivanje ove vrijedne nagrade, kojom smo dokazali visoku razinu održive turističke ponude destinacije – naglasio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Strategija turističkog razvoja Međimurja važna je, dodao je, za cijelu Hrvatskoj i njen kontinentalni turizam.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Ploča koja podsjeća kolika je žrtva podnesena za slobodu BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Pravodobne mjere sačuvale gospodarstvo i radna mjesta Dronovi će snimati poljoprivredne površine Grad Zaprešić raspisao natječaje Osigurano 20.000 eura potpora poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu, nabavu sadnica i cijepova