Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Ploča koja podsjeća kolika je žrtva podnesena za slobodu

Foto: Brodsko-posavska županija
Svečano otkriveno spomen-obilježje poginulom hrvatskom branitelju Zdravku Dokuzoviću

Na inicijativu prijatelja i suboraca, a uz pokroviteljstvo Općine Staro Petrovo Selo, na novouređenom mjesnom društvenom domu u Donjim Crnogovcima u znak sjećanja i zahvale otkrivena je spomen-ploča poginulom hrvatskom branitelju Zdravku Dokuzoviću.

Time je na 61. obljetnicu njegova rođenja odana počast ovom hrabrom pripadniku novogradiške 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune”.

Svečana akademija održana je u društvenom domu, ispred kojeg su u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje zapaljene svijeće i položeni vijenci. Uz obitelj poginulog hrvatskoga branitelja Zdravka Dokuzovića, počast su odala brojna izaslanstva, među kojima i ono predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, u čije je ime vijenac položio župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić. Vijence su položili i predstavnici ministarstava hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova, pripadnici Udruge 3. gardijske brigade “Kune” te izaslanstvo općine Staro Petrovo Selo.

– Ovo je jedan od onih dana kada se miješaju osjećaji tuge i ponosa. Današnje vrijeme upućuje nas da nikako ne smijemo zaboraviti poginule hrvatske branitelje. Jedan od takvih heroja je i pokojni Zdravko Dokuzović – rekao je župan Marušić.

Spomen-ploču poginulom hrvatskom branitelju Zdravku Dokuzoviću otkrio je njegov najstariji unuk. To neće biti samo hladna ploča s urezanim imenom, jer ono je duboko urezano u naša srca, ona je podsjetnik i izvor života, podsjetnik kolika je žrtva podnesena za slobodu. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Pravodobne mjere sačuvale gospodarstvo i radna mjesta Proglašeni najbolji sportaši Brodsko-posavske županije u 2022. godini Laureati Vanesa Tot, Gabrijel Veočić i Kajak kanu klub Olimpik BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Novogradiški Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo