Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Proglašeni najbolji sportaši Brodsko-posavske županije u 2022. godini

Laureati Vanesa Tot, Gabrijel Veočić i Kajak kanu klub Olimpik

Foto: bpz.hr
Za najuspješnijeg sportaša proglašen je član Boksačkog kluba Brod Gabrijel Veočić ispred Antuna Novakovića i Marija Ivića iz KKK Olimpik, a najbolja sportašica u županiji u prošloj godini ponovno je kanuistica Marsonije Vanesa Tot

Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije organizirala je u dvorani HVIDR-e u Slavonskom Brodu svečanu dodjelu priznanja i nagrada najboljim sportašicama i sportašima.

Na prijedlog povjerenstva Izvršni odbor Zajednice donio je odluku o proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i ekipa Brodsko-posavske županije za 2022. godinu. Tako su kod muških i ženskih ekipa u županiji u prošloj godini najviše uspjeha imali članovi Kajak kanu kluba Olimpik.

Za najuspješnijeg sportaša proglašen je član Boksačkog kluba Brod Gabrijel Veočić ispred Antuna Novakovića i Marija Ivića iz KKK Olimpik, a najbolja sportašica u županiji u prošloj godini ponovno je kanuistica Marsonije Vanesa Tot, koja je iza sebe ostavila ultramaratonku Ines Jozić (Mazator) na drugom i kajakašicu Antonelu Orkić (Olimpik) na trećem mjestu.

Nagradu za životno djelo dobili su nogometaš Marijan Zovko, odbojkaš Željko Milošević i košarkaš Bernard Štraub.

Za dugogodišnji uspješan rad kluba te za izuzetan doprinos razvoju sporta u Brodsko-posavskoj županiji priznanje je otišlo Šahovskom klubu Đuro Đaković.

Najuspješniji sportaši s invaliditetom su Dora Bašić (Boćarski klub Dan) i Borna Odobašić (Paraatletski klub Marsonia).

Nagrađeni su i najuspješniji predstavnici mlađih dobnih uzrasta te najbolji školski sportski klubovi.

Svečanosti je nazočila privremena pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Novogradiški Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo OSIJEK Sportski laureati Donna Vekić, Ivica Ivušić, MOK Mursa i Nexe TZ Brodsko-posavske županije Promovirali županiju na najvećem turističkom sajmu u Münchenu