Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
TZ Brodsko-posavske županije

Promovirali županiju na najvećem turističkom sajmu u Münchenu

Foto: bpz.hr
Klaster Slavonija svoju je ponudu predstavio na manjem suizlagačkom štandu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, gdje ih je obišla i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavila se zajedno s ostalim slavonskim županijama na najvećem turističkom sajmu F.RE.E. u Münchenu, na kojemu je Hrvatska zemlja partner.

Klaster Slavonija svoju je ponudu predstavio na manjem suizlagačkom štandu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, gdje ih je obišla i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Njemačko tržište najvažnije je za hrvatski turizam, a ovu priliku koristimo za susret s našim partnerima i dionicima u ostvarivanju naših ciljeva za turizam, kako županije tako i cijele Slavonije – poručili su iz županijske Turističke zajednice.

Sajam F.RE.E. održava se u Münchenu više od 50 godina, a ovogodišnje izdanje prvo je koje se nakon dvije pandemijske godine ponovno održava u punom formatu i bez ikakvih ograničenja. Više od tisuću izlagača iz 70-ak zemalja predstavilo je svoje turističke ponude s posebnim naglaskom na putovanja, kampiranje i outdoor aktivnosti.

Uz HTZ kao glavnog izlagača svoju je ponudu, u sklopu hrvatskog štanda, predstavilo i 27 suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika i turističkih zajednica.

Brodsko-posavska županija sve se više pretvara u cjelogodišnju destinaciju s raznovrsnom i zanimljivom turističkom ponudom koja nudi brojne mogućnosti za provođenje aktivnog odmora te uživanje u ruralnom turizmu i eno-gastronomskim sadržajima. Broj noćenja lani je dosegnuo rezultate iz pretpandemijske 2019., a prema vrsti smještaja najtraženiji su salaši, rančevi, OPG-ovi i kuće za odmor.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Ljude su ubili samo zato što su htjeli svoju domovinu pokladno jahanje Pokladno jahanje u posavskim selima Konjanici u narodnim nošnjama čuvaju lijepu slavonsku tradiciju BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA U 17 godina educirali 2812 poduzetnika i zaposlenika