Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U 17 godina educirali 2812 poduzetnika i zaposlenika

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Brodsko-posavska županija i HUP potpisali ugovor o sufinanciranju programa usavršavanja menadžera PUMA za 2023. godinu

Ugovor o provođenju programa usavršavanja menadžera PUMA za 2023. godinu, koji Brodsko-posavska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) uspješno provodi već 17 godina, potpisan je u velikoj vijećnici županijske uprave. Programom PUMA provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika, njihovih zaposlenika te nadarenih studenata Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, i to kroz održavanje jednodnevnih seminara s eminentnim predavačima i temama iz područja poduzetništva i managementa u poduzetništvu.

Kibernetički napadi u fokusu

Ugovor vrijedan 6637 eura potpisali su direktor Regionalnog ureda HUP-a Osijek dr.sc. Ivan Sarić i župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić. Do sada je održano 240 radionica i seminara koji su se bazirali na aktualnim temama kao što je Zakon o radu, analiza financijskog poslovanja, javna nabava i aktualne mjere Vlade RH. Uspješno ih je prošlo 2812 poduzetnika koji su imali prigode razmijeniti mišljenja i implementirati ih u svoje poslovanje.

Predstavnik HUP-a zahvalio je Brodsko-posavskoj županiji koja, kako je istaknuo, uz Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju jedina sufinancira ovaj program.

– To je samo znak da dobro radimo i da naši članovi traže te edukacije. Sve su teme koncipirane za njih. Sad imamo i dio koji je vezan za financijsko izvještavanje, a posebnu pozornost posvetili smo educiranju poslodavaca o problemu kibernetičkih napada. Dosadašnji seminari ocijenjeni su jako dobrim ocjenama i poslodavci nam svake godine dolaze u sve većem broju – rekao je Sarić, pozvavši usput sve poslodavce s ovog područja da dođu na seminar koji će se 21. ožujka održati u Slavonskom Brodu.

Među poslodavcima koji su izrazili zadovoljstvo održanim edukacijama, seminarima i radionicama ove su godine bili i Sanja Jerković iz tvrtke ALAR-M te Ivan Sverić iz Đuro Đaković Montaže.

– Kad smo bili mlađa tvrtka, određene stvari nismo mogli pratiti i imali smo stotinu pitanja. Sada na jednom mjestu potpuno besplatno dobijemo sve informacije, što nam jako puno znači – rekla je Sanja Jerković.

Od koristi gospodarstvu

Župan Marušić istaknuo je kako je u vrijeme globalnih neizvjesnosti uzrokovanih socioekonomskim promjenama, elementarnim nepogodama i sukobima lijepo čuti pozitivne povratne informacije.

– Drago mi je što sami poduzetnici ističu koliko je taj program zapravo bitan, pogotovo u ovim vremenima kada se i zakonski okviri i okolnosti poslovanja jako brzo mijenjaju. Ovaj program njima pomaže, što i jest cilj – rekao je Marušić.

On je izrazio nadu da će ovakav format komunikacije i edukacije i ubuduće biti od velike koristi gospodarstvu i poduzetništvu.

15.927 eura Brodsko-posavska županija raspisala dva javna natječaja za financiranje projekata udruga BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA U županiji prošle godine 31.800 poziva na broj 112 Brodsko-posavska županija Brodsko kolo 59 godina čuva slavonske običaje i kulturu