Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
CIJEPLJENJE PROTIV KORONAVIRUSA

Prve doze primili štićenici doma za starije i djelatnici bolnice

Foto: Požega.hr
Prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa distribuirano je protekli tjedan po županijama

Prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa distribuirano je protekli tjedan po županijama.

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI Gradonačelnica obišla pleterničke žurne službe

U Požeško-slavonskoj županiji prve su doze primili djelatnici Opće županijske bolnice Požega, a potom je obavljeno cijepljenje u požeškom Domu za starije i nemoćne osobe.

Prva cijepljena osoba bila je štićenica doma Ljerka Husjak (90), koja je rekla da je nije strah i kako se nada da će cjepivo  svima pomoći. Otprilike oko 40 posto djelatnika požeške bolnice izrazilo je spremnost za cijepljenje. Ravnatelj bolnice dr. sc. Ivan Vukoja rekao je da je kriterije definirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo te da će se prvo cijepiti upravo zdravstveni djelatnici.

– Dolazak cjepiva je odlična stvar jer napokon omogućava svima nama da uđemo u normalnije vrijeme. Prvih pet djelatnika koji su se cijepili svojim su primjerom pokazali i drugima da to trebamo svi učiniti kako bismo zaštitili ne samo sebe i svoje bližnje, nego sve starije i nemoćne. Trebamo ustrajati da razina procijepljenosti bude što veća – rekao je dr. Vukoja.

MEĐU RIJETKIMA U SLAVONIJI Nastavljen rast broja djece: “To je izuzetno važan pokazatelj”

Hrvatska sudjeluje u zajedničkoj nabavi cjepiva protiv COVID-19, koju provodi Europska komisija i cjepivo je dostupno u Hrvatskoj u isto vrijeme kad i u drugim zemljama Europske unije. Nabava se ugovara s više proizvođača i postupci još traju. Dosad su zaključeni ugovori s četiri proizvođača. Očekuje se ukupno 5,6 milijuna doza cjepiva do kraja godine.