Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na portalu e-Građani

Prvi e-upisi u osnovne škole u Županiji

škola
Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell 04.09.2023., Kastel Stafilic - Pocetak nove skolske godine u Osnovnoj skoli Bijaci. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zagrebačka županija ove godine prvi put provodi e-upise djece u prvi razred osnovnih škola putem Nacionalnog informacijskog sustava kojem se pristupa putem portala e-Građani. Prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole otvorene su od 22. veljače, a roditelji će online prijavu moći poslati do 31. ožujka. U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Roditelji odmah mogu odabrati mogućnosti koje im se nude, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Ako za to imaju razlog, moći će izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada.

– Za upis su potrebne vjerodajnice, a roditelji koji ih nemaju mogu se javiti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području i škola će umjesto njih izvršiti prijavu upisa djeteta – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

Nakon prijave upisa roditelji će kroz nekoliko dana preko aplikacije kvačica.hr sami odabrati željeni termin pregleda kod školskog liječnika, a od 1. travnja do 15. lipnja dijete će biti opservirano od Stručnog povjerenstva škole. Plan upisa te raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za područje Zagrebačke županije dostupni su na županijskim stranicama. 

storyeditor/2024-02-23/zgb_a_fo.jpg Prošle godine u Zagrebačkoj županiji ostvareno je oko 14 posto više dolazaka Ruža Zagrebačke županije – nagrada za izvrsnost u turizmu storyeditor/2024-02-16/zag_c_fo.jpg Zajednica športskih udruga Za dodatne programe u sportu u Zagrebačkoj županiji 55 tisuća eura storyeditor/2024-02-23/zgb_b_fo.jpg Završen spoj s državnom cestom D1 U gospodarskoj zoni u općini Luka asaltirana cesta: Ovo je donedavno bio poljski put