Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja nastavlja s ukidanjem ili smanjivanjem nameta

Prvi grad u kojem taksi dozvolu možete dobiti za - 0 kuna

Taksi
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Paušalni porez po krevetu u turizmu spušten je na zakonski minimum od 150 kuna po krevetu ili po smještajnoj jedinici u kampu

Grad Sveta Nedelja nastavlja s poreznim rasterećenjem. Paušalni porez po krevetu u turizmu spušten je na zakonski minimum od 150 kuna po krevetu ili po smještajnoj jedinici u kampu. Potpuno je ukinuta naknada za izdavanje taksi dozvola, što znači da se dozvola za taksi prijevoz u Svetoj Nedelji može dobiti za 0 kuna. Time je taksi tržište maksimalno liberalizirano u Svetoj Nedelji, a grad je postao prvi koji je potpuno ukinuo ovu naknadu. Grad je, naime, primijetio da dozvole nisu tražili individualni vozači koji voze za, primjerice, Uber ili Taxify jer im je bila visoka pa su naknadu odlučili na kraju ukinuti.

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika Odluka na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima

Ovo su još neke mjere koje će pridonijeti pozitivnoj klimi u Svetoj Nedelji. U području turizma sada će građanima biti jeftinije otvarati nove smještajne kapacitete, a zbog jake poduzetničke aktivnosti u gradu je vrlo bitno da dostupnost taksi usluga bude što bolja, a njihova cijena što niža.

– Zadovoljstvo mi je da sam u suradnji s gradonačelnikom i vladajućom većinom u gradskom vijeću pokretač ovako pozitivnih promjena – komentirao je mjere zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi. Nadodao je također da je grad ovim drugim krugom poreznih rasterećenja, potpuno ukinuo već četiri vrste lokalnih poreza u Svetoj Nedelji, dok su neke smanjili.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

– To šalje snažnu poruku i građanima i investitorima u kojem smjeru želimo razvijati naš grad – grad za pametno poslovanje i ugodan život – kazao je Nađi.

Osim Svete Nedelje, paušalni porez po krevetu spušten je na 150 kuna i u drugim gradovima županije, poput Velike Gorice i Marija Gorice. 

Sveta Nedjelja Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila darovnicu gradonačelniku Svete Nedelje Dobili državno zemljište vrijedno 6,5 milijuna kn