Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila darovnicu gradonačelniku Svete Nedelje

Dobili državno zemljište vrijedno 6,5 milijuna kn

Sveta Nedjelja
Foto: Grad Sveta Nedjelja
Zemljište površine 25 hektara nalazi se u Kerestincu, a namijenjeno je razvoju gospodarstva

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu, u prisustvu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović darovnicu kojom je Sveta Nedelja postala vlasnik 25 hektara državnog zemljišta u Kerestincu, a vrijednost zemljišta iznosi šest i pol milijuna kuna. Grad Sveta Nedelja sustavno radi na razvoju poduzetništva, a na našem području trenutno posluje oko 1500 poslovnih subjekata, dok se stanovništvo kontinuirano povećava. U četiri gospodarske zone smjestile su se brojne uspješne tvrtke pa će i darovano zemljište biti iskorišteno u svrhu daljnjeg gospodarskog razvoja. Kako je istaknula predsjednica Grabar-Kitarović, gospodarske su zone sjajan projekt, a naglasila je ujedno i da su inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija budućnost modernog društva.

Predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji Hrvatska predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji ‘Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja i gdje se gradi zajedništvo’

– Vjerujem da će se u toj poslovnoj zoni naći mjesta za mnoge tvrtke koje će raditi upravo na podizanju kvalitete hrvatskog gospodarstva, na otvaranju novih radnih mjesta koja će biti puno bolje plaćena, ali i prenositi ime Hrvatske diljem svijeta, kada je riječ o inovacijama i tehnološkom napretku – zaključila je predsjednica.

Gradonačelnik Zurovec također je nadodao da je Grad Sveta Nedelja grad poduzetništva i vrijednih ljudi.

– Vjerujem da će se ovo privesti svrsi onako kako zaslužuje ne samo Grad Sveta Nedelja, nego i cijela Hrvatska. Mislim da se rad uvijek može ubrzati i da kao političari možemo uvijek raditi više i bolje. Možemo kritizirati državne institucije, ali ovaj put imamo samo pohvalu za rad Ministarstva državne imovine – istaknuo je Zurovec.

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika Odluka na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima Sveta Nedelja Sveta Nedelja bilježi nove uspjehe Drugi u županiji po broju noćenja i dolazaka