Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradi se Poduzetnički inkubator vrijedan 18,6 milijuna kuna

Prvi inkubator za mlade poduzetnike

Poduzetnički inkubator u Požegi
Foto: Grad Požega
Ovo je jedan od pokretača malog i srednjeg poduzetništva u Požegi – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić

Početkom godine počeli su radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Požegi. Projekt je vrijedan 18,6 milijuna kuna, a sa 17,4 milijuna kuna sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj suvremeni objekt smješten u Industrijskoj ulici trebao bi biti završen u proljeće iduće godine.

Obnova zgrada u Požegi Fondovima EU financira se energetska obnova zgrada Energetske uštede na devet stambenih zgrada u Požegi

Institucionalna podrška

Namjera je da se inkubiraju poduzetnici početnici, startup-ovi, kao i svi oni koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. Prema riječima požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, ovaj dugoočekivani projekt zasigurno će dati dobru osnovu projektima samozapošljavanja te biti centar budućnosti i razvoja privrede u Požeštini. On je izrazio nadu kako će inkubator puniti upravo mladi ljudi sa svojim kvalitetnim projektima, a Grad će im biti cijelo vrijeme potpora, i savjetima, jer će Ured za EU integracije također useliti u novi inkubator.

– Ovo je jedan od pokretača malog i srednjeg poduzetništva u gradu Požegi. Svim poduzetnicima, ponajprije početnicima, pružit ćemo povoljan i primjeren prostor za rad. Raduje me što je u neposrednoj blizini inkubatora počela gradnja još jednog objekta, a dva su još u pripremi. Zahvaljujem našim poduzetnicima koji rade i otvaraju radna mjesta jer je to jedini način opstanka – poručio je Puljašić. Radovi napreduju prema planu. Trenutačno se radi na ugradnji betonske AB ploče kata, a u prizemlju je počela faza žbukanja. Inkubator će ponuditi svojim stanarima deset uredskih prostorija opremljenih kvalitetnim uredskim namještajem i potrebnom računalnom opremom, coworking prostor koji će moći primiti do 24 korisnika istodobno, konferencijsku dvoranu opremljenu najsuvremenijom opremom za održavanje seminara, sastanaka, multimedijalnih prezentacija ili audio-video konferencija, višenamjensku dvoranu opremljenu multimedijalnim pomagalima pogodnim za sve vrste prezentacija, seminara, predavanja i edukacije u objektu te četiri proizvodne hale od kojih svaka uključuje vlastiti ured i sanitarni čvor.

Najsigurniji grad Vrijedno priznanje Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom

Moći će se i povećavati

– Poduzetnicima i ulagačima inkubator će pružiti modernu i sigurnu poslovnu infrastrukturu za počinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište. Ujedno će im omogućiti efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije – istaknuo je u studenom prošle godine na predstavljanju projekta dr. sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije grada Požege.

Inkubator će se moći preinakama prilagoditi i većem broju poduzetnika, ali i proširiti kasnije nakon popunjavanja i iskaza interesa novih poduzetnika.

Stanarima inkubatora omogućit će se najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga, savjetovanje o pokretanju posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja te intelektualne i stručne usluge.

Ante Potrebica Ante Potrebica: Ne postoji grad sličan Požegi, ona je originalna i jedinstvena