Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Svečano otvoren dječji vrtić u Gorici

Prvi put organiziran vrtićki boravak za djecu

Foto: Zadarska županija
Novi vrtić trenutačno pohađa dvadesetak mališana iz Gorice

U ravnokotarskom mjestu Gorica svečano je otvorena zgrada dječjeg vrtića. To je povijesni dan za to mjesto jer će gorička djeca prvi put imati organiziran vrtićki boravak.

POKRET S VIZIJOM Strategija razvoja športa Zadarske županije u izradi

– U gradnju vrtića ukupno je uloženo oko 2,6 milijuna kuna, a s dodatnom infrastrukturom investicija je premašila iznos od 3,3 milijuna kuna. Važan je to novac, ali za ovakve stvari uvijek nam je drago osigurati sredstva. Imamo vrtić po mjeri djece u kojem će djecu pripremati ne samo za školu već za život, a zadovoljni su i roditelji i odgojiteljice. Uskoro krećemo i s gradnjom novog vrtića u Sukošanu za koji smo iz fondova EU osigurali 7,4 milijuna kuna – rekao je načelnik Općine Sukošan Ante Martinac i dodao da su izgradnju vrtića u Gorici financijski pomogli Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te Zadarska županija.

Novi vrtić trenutačno pohađa dvadesetak djece iz Gorice.

Uspješan nastup vinara na 29. međunarodnom natjecanju Sabatina u Trogiru Zadarska županija na dobrom putu da postane vinarska regija

– U prošloj godini iz proračuna smo isplatili gotovo 2,3 milijuna kuna za 1221 novorođeno dijete, a zbog povećanog broja prijava tijekom ove godine izmjenama i dopunama proračuna taj je iznos povećan na 3,1 milijun kuna – rekao je župan Longin te istaknuo kako su i brojne zadarske jedinice lokalne samouprave u proteklom razdoblju znatno povećale iznos naknada za novorođenčad.