Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Inovacija zelene industrije nabavljena je sredstvima Europske unije

Punionica za električna vozila bit će kod dugopoljskog stadiona

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Gradnjom Centra za posjetitelje ostvarit će se ciljevi vezani za razvoj edukacije, zajednice i poslovnih prilika unutar projekata kreativne i IT industrije, istaknuo je Stipe Čogelja

Stipe Čogelja, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, posjetio je Općinu Dugopolje sa suradnicima Renatom Tešijom i Zdravkom Lučićem. Obišao je gradilište Centra za posjetitelje u Dugopolju koji se radi u sklopu EU projekta “Skriveni habitati”, posjetio novootvoreni vrtić i susreo se s načelnikom Općine Pericom Bosančićem, koji mu je bio domaćin.

Općina Dugopolje podržala akciju prikupljanja donacija za skupe terapije 15-godišnjeg dječaka Mateo se lavovski bori za oporavak uz pomoć robotske neurorehabilitacije

Dobra dinamika

– Uvjerio sam se u dobru dinamiku radova na Centru za posjetitelje te ostalih pratećih javnih nabava. Siguran sam kako će realizacijom ovog projekta Dugopolje postati svojevrsna vrata Dalmatinske zagore te da će u edukacijskom i turističkim smislu doprinijeti dodatnoj valorizaciji prirodne i kulturne baštine naše Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je Stipe Čogelja. Dodao je da će se upravo gradnjom ovog objekta infrastrukturno ostvariti i dio ciljeva koje su postavili u programu župana Blaženka Bobana.

– Posebno je riječ o onima vezanim za razvoj edukacije, zajednice i poslovnih prilika unutar projekata kreativne i IT industrije, poput projekata Dalmacija storytelling destinacija, ICT županija i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije – istaknuo je Stipe Čogelja.

ENERGETSKI POTENCIJAL Brač je prvi otok koji ima akcijski plan energetski održivog razvoja

Županijskoj delegaciji u obilasku su se pridružili domaćini. Uz načelnika Općine Dugopolje Pericu Bosančića bili su i predsjednik Općinskog vijeća Alen Smodlaka i direktor Turističke zajednice Dugopolje Tomislav Balić. Dogovorili su daljnju suradnju na gradnji mreže pješačkih i planinarskih staza na području Općine Dugopolje te zajedno posjetili nedavno otvoreni dječji vrtić.

– Posebno me fascinirala kreativnost i dugoročna vizija prilikom gradnje i opremanja ovog za sve obitelji u Dugopolju iznimno važnog objekta. Bravo za načelnika i ekipu! – poručio je Čogelja čiji dolazak u Dugopolje nije bio samo protokolarne naravi. S čelnicima Općine dogovoreno je postavljanje punionice za sve vrste električnih vozila uz stadion u Dugopolju.

Brojna gradilišta

– Županija ju je nabavila iz sredstava Europske unije. Inovacije zelene industrije i zelena energija vrlo su važan dio našeg programa – naglasio je zamjenik župana Stipe Čogelja.

Blaženko Boban dobio povjerenje birača u SDŽ-u za još jedan mandat “Mjesto župana meni nije cilj, već sredstvo da građanima bude bolje”

– Zamjenik župana u radnom posjetu Dugopolju obišao je gradilište Turističko-informativnog centra, novi vrtić, gradilište kolektora u Ulici kneza Višeslava te planinarsku stazu. Dotaknuli smo se mnogih tema i dogovorili gradnju nove punionice za električna vozila – izvijestio je i dugopoljski načelnik Perica Bosančić.

– Županija na čelu s Blaženkom Bobanom pokretač je mnogih projekata na području naše općine, a posebno me veseli da su sa Stipom Čogeljom dobili novu svježinu i energiju koja će sigurno donijeti još bolju suradnju – poručio je Bosančić.