Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Počela sezona u bizovačkom Aquapolisu

Računaju na goste iz Slavonije, a otvaranjem granica i na povratak posjetitelja iz BiH

Foto: Bizovačke toplice
Interes pacijenata za rehabilitaciju u našem lječilištu je velik i svi kapaciteti će nam biti u lipnju popunjeni, ističe ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice Sandra Mihaljević

Kupališni kompleks Aquapolis Bizovačke toplice otvorio je ovoga tjedna unutarnji dio kupališta.

Projekt Gradski sportski park u Belom Manastiru vrijedan 32,2 milijuna kuna Novi gradski stadion sa sportskim borilištima, ali i bazen s atrakcijama

- Zbog velikog interesa, brojnih upita putem maila, telefona i društvenih mreža, iako smo planirali otvorenje bazena za drugi dio lipnja, odlučili smo unutarnje kupalište i termalne bazene otvoriti ranije nego inače, a do 15. lipnja. bit će otvoreno svih 11 unutarnjih i vanjskih bazena. Ugostiteljski objekti će se otvarati paralelno s kupalištem - kaže Jelena Brandeker, voditeljica prodaje Sunčane toplice d.o.o..

Lječilište Bizovačke toplice, pak, nije prestajalo s radom za vrijeme pandemije koronavirusa i svi pacijenti koji su se nalazili u lječilištu dobivali su fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. S prijamom novih pacijenata krenulo se 11. svibnja.

- U lječilištu se od 11. svibnja i ponovnog pokretanja prijma novih pacijenata u sobi nalazi po jedan pacijent i tako će biti do lipnja, kada će lječilište nastaviti rad s punim kapacitetom. Interes pacijenata za rehabilitaciju u našem lječilištu je velik i svi kapaciteti će nam biti u lipnju popunjeni - ističe Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

Prilikom dolaska u lječilište obavlja se trijaža pacijenata, dezinficiraju se ruke, prolazi kroz dezinfekcijsku barijeru za obuću i mjeri temperatura. Pazi se i na održavanje fizičke distance, a dezinfekcijska sredstva nalaze se u svim sobama, hodnicima i restoranu lječilišta.

Higijenske mjere obvezne su i na kupalištu Aquapolis. Nužna je, tako, dezinfekcija ruku pri ulazu, a obavijesti o tuširanju i prolasku kroz hiperkloralnu barijeru za pranje nogu stajat će na više mjesta. Kloriranje bazenske vode provodi se na uobičajeni način, u skladu s uputama HZJZ-a. Pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora obavljat će se svaka dva sata, po potrebi i češće. Sapun i dezinfekcijska sredstva dostupna su gostima na više mjesta.

Od danas otvoreni Gradski bazeni Cerine koji su bili izvan funkcije od 14. ožujka Na bazenima broj kupača i plivača ograničen, stroge higijenske mjere

Kontinuiranim radom i podizanjem kvalitete usluge i sadržaja Bizovačke toplice su, ističu, kroz godine stekle goste koji im se vraćaju i vjerujemo da će nam i ove godine ukazati povjerenje.

- Najveći broj gostiju nam dolazi iz pet Slavonskih županija, a otvaranjem granica računamo da će nam se vratiti i gosti iz Bosne i Hercegovine koji su u velikom broju prijašnjih godina bili naši vjerni gosti - kaže Marcel Medak, direktor društva Sunčane toplice d.o.o..