Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija OB-u Dubrovnik donirala najsuvremeniji UZV aparat vrijedan 860.000 kuna

Radiologiji uskoro i digitalni rendgenski uređaj s ‘flat panelom’

1/2
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Novi uređaj pomoći će u ranoj detekciji bolesti pri pregledu štitnjače ili dojki

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je Općoj bolnici Dubrovnik ultrazvučni aparat za radiologiju opće namjene u vrijednosti 868.750 kuna, a svečanoj primopredaji nazočio je i ministar zdravstva Vili Beroš.

odobrenje žuc-u Dozvola za rekonstrukciju ceste Ž6224

– Vidjeli smo uređaj iznimne vrijednosti koji pruža nove modalitete snimanja, uključujući moderne bioakustičke modalitete, također snimanje s kontrastom što će povećati učinkovitost i točnost dijagnostičke pretrage. Želio bih čestitati djelatnicima dubrovačke radiologije na broju učinjenih pretraga. Uvjeren sam da će novi aparat omogućiti i značajnije poboljšanje pružanja kvalitete i učinkovitosti usluge. Ovo je drugi put da boravim u dubrovačkoj bolnici. Svjedočim kvaliteti rada, pogotovo u okolnostima kad se svi moramo prilagoditi novom normalnom. Ono što je činjenica je da je virus među nama, a vrlo je važna spremnost i sposobnost bolnice za pružanje adekvatne zaštite – rekao je ministar Beroš.

Dobroslavić je naglasio je da mu je veliko zadovoljstvo što je Županija osigurala sredstva za uređaj.

Usvojen rebalans proračuna Dubrovačko-neretvanske županije Županijski proračun smanjen za 11,9 milijuna kuna i iznosi 976,1 milijun kuna

– Osigurali smo sredstva za još jedan uređaj koji treba stići za koji dan, ukupno dva i pol milijuna kuna. Drago mi je da smo i na takav način mogli pomoći bolnici te našim sugrađanima kako bi imali bolju dijagnostiku – rekao je župan.

Voditeljica odjela radiologije te predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović rekla je da je ovo poseban dan za OB Dubrovnik, osobito za Odjel za radiologije.

– Dobili smo visokokvalitetan ultrazvučni uređaj. Dosad smo na odjelu radili na posuđenom uređaju s drugog odjela i dijelili s kolegama drugih specijalnosti. Obratila sam se Županijskoj skupštini čija sam vijećnica i kojoj sam na čelu te sam dobila bezrezervnu podršku svih vijećnika, ali i podršku župana i ravnatelja OB -a Dubrovnik. U istoj toj mojoj zamolbi s ultrazvučnim uređajem najviše klase bio je i digitalni rendgenski uređaj s ‘flat panelom’ koji će doći na naš odjel – rekla je Kosović te dodala da će ovaj uređaj pomoći u ranoj detekciji bolesti kod pregleda štitnjače ili dojki.

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u DNŽ-u Za zdravstvo ćemo izdvojiti 16,5 milijuna bez obzira na to kako se punio proračun!

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je da je odjel radiologije obogaćen, na putu je još jedan analogni rendgen koji će biti digitaliziran, a kroz projekt dnevne bolnice cijeli će niz dijagnostičkih terapijskih uređaja stići do kraja godine.

– Zaista ćemo moći reći da će oni pacijenti koji dolaze u OB Dubrovnik biti pregledani ili terapijski obrađivani najsuvremenijim medicinskim uređajima – rekao je Bekić.