Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Korak koji nedostaje

Radionica o zapošljavanju slijepih i slabovidnih osoba

Slijepi
Foto: Grad Kutina
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je žaljenje zbog ovakvog stanja te pozvao sve koji mogu da zaposle slijepe i slabovidne osobe

– Zapošljavanje slijepih osoba važno je zbog njihove samostalnosti i ravnopravnog uključivanja u društveni život lokalne zajednice kojoj pripadaju. Na području Grada Kutine i dijelu Sisačko-moslavačke županije koje pokriva Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ-a stanje je zabrinjavajuće kad se govori o zaposlenosti slijepih i slabovidnih – upozorio je u Kutini Mario Merhaut, predsjednik te udruge na radionici u sklopu europskog projekta „Korak koji nedostaje“.

Kutina Kutina Uvode se nove autobusne linije

Riječ je o projektu Hrvatskog saveza slijepih u koji se uključila i Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ-a, a sve s ciljem poticanja zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je žaljenje zbog ovakvog stanja te pozvao sve koji mogu da zaposle slijepe i slabovidne osobe zahvalivši članovima Udruge slijepih na sudjelovanju u društvenom i kulturnom životu Kutine i na njihovu doprinosu, jer se uvijek odazovu pozivu i sudjeluju u brojnim programima i manifestacijama na području Grada Kutine.

Andreja Veljača, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih i voditeljica projekta „Korak koji nedostaje“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, rekla je da se u okviru projekta održavaju edukativno-informativne radionice u sedam županija te zahvalila Udruzi slijepih iz Kutine što je radionicu organizirala i u Kutini.

Kutina Građani lakše do suda U Kutini ponovo Općinski sud, a dodan mu je i Prekršajni PUNK Energetska obnova u Kutini Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator