Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kutina

Uvode se nove autobusne linije

Kutina
Foto: Grad Kutina
Za veću sigurnost djece uveden je autobus u ulicama Kutinska lipa, Brdovita i M. Stuparića. Na godišnjoj razini trošak nove autobusne linije iznosit će oko 200.000 kn

Učenici kutinske Osnovne škole Stjepana Kefelje koji stanuju u ulicama Kutinska lipa, Brdovita i Mije Stuparića ovoga su tjedna dobili novu autobusnu liniju kojom će moći sigurno putovati u školu. Na godišnjoj razini trošak nove autobusne linije iznosit će oko 200.000 kn. Dio je to sredstava koja su uključena u sumu od oko 3 milijuna kuna koliko Grad Kutina financira prijevoz učenika iz svih osnovnih škola na području Grada.

Županija sufinancira 50 posto cijene smještaja u domu U Kutini uručeni ugovori o potporama za učeničke domove Ove školske godine Županija sufinancira smještaj za 91 đaka

U izradi dokumentacija

– U slučaju prijevoza učenika idemo i izvan zakonskih limita koji propisuju određene udaljenosti, tako da smo osigurali prijevoz i na manjim i na većim udaljenostima, sukladno potrebama i specifičnim situacijama – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić predstavivši liniju koja je počela prometovati početkom prošlog tjedna.

Dodao je kako je nova linija uvedena u navedenim ulicama jer tamo nema pješačko-biciklističke staze te je stoga prisutna opasnost za djecu u prometu.

– Imali smo upite sugrađana iz te ulice, najprije da izgradimo pješačko-biciklističku stazu, za koju trenutačno radimo projektnu dokumentaciju, a čekamo i projekt aglomeracije i nakon toga bi se mogla izgraditi pješačko-biciklistička staza. Da spriječimo nezgode osigurali smo tu liniju jer nam je najvažnija sigurnost naše djece – ističe gradonačelnik.

Kutina Građani lakše do suda U Kutini ponovo Općinski sud, a dodan mu je i Prekršajni

Energetska obnova

– Na početku školske godine Vijeće roditelja OŠ S. Kefelje podnijelo je tu inicijativu jer je ulica opasna za stotinjak djece koja tim putem idu u školu budući da nema pješačke staze. Drago nam je da je Grad Kutina uvidio taj problem i našao rješenje uvodeći tu autobusnu liniju – istaknuo je ravnatelj škole Ivica Petrović koji se osvrnuo i na završene radove na energetskoj obnovi škole.

– Nova fasada koju možete vidjeti, LED rasvjeta, nova unutarnja i vanjska stolarija dio su izvedenog projekta energetske obnove na našoj školi koji je koštao oko 7,5 milijuna kuna. Uštede su već sada vidljive i mogu reći da se račun za grijanje u 12. mjesecu prepolovio, a u školi nam je puno toplije i ugodnije – dodaje Petrović.

Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine Željko Tomičić najavio je nastavak radova na energetskoj obnovi, a idući je na redu vrtić “Maslačak”.

PUNK Energetska obnova u Kutini Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator