Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Građani lakše do suda

U Kutini ponovo Općinski sud, a dodan mu je i Prekršajni

Kutina
Foto: Grad Kutina
Sjedište Općinskog suda je na adresi Hrvatskih branitelja 1, dok je prekršajna služba na adresi Antuna Gustava Matoša 40 u Kutini

Kutini je, zahvaljujući reorganizaciji mreže sudova te donošenjem novog Zakona o područjima i sjedištima sudova, vraćen Općinski sud ukinut 2010., te uz to dodan i Prekršajni sud Kutina. Prekršajni sud u Sisku prestao je postojati te je potpao pod Općinske sudove u Sisku i Kutini. Stalne službe toga suda u Kutini i Novskoj postale su sastavni dio Općinskog suda u Kutini koji je započeo s radom 1. siječnja 2019. godine.

Sportaši Kutina Nagrade za AKOSI "Odisej" Kutina Matija Sloup i Matej Kačmarčik najbolji sportaši u Hrvatskoj

Povratak Općinskog suda u Kutini zasigurno će pozdraviti građani jer neće više morati za rješavanje svojih predmeta odlaziti izvan Kutine.

– Naš prijedlog za povratkom suda u Kutinu potkrijepili smo nizom argumenata kojima smo skrenuli pozornost kako odluka o ukidanju Općinskog suda u Kutini koja je donijeta 1. travnja 2015. nije dobra – ističe gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podsjetivši na sastanak u Ministarstvu pravosuđa u studenome 2017. s jedinom temom ponovnog osnivanja Općinskog suda u Kutini.

PUNK Energetska obnova u Kutini Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator

– Na temelju našeg prije dostavljenog zahtjeva i obrazloženja Ministarstvo pravosuđa izradilo je analizu opravdanosti i zaključilo da Općinski sud u Kutini ima sve uvjete da bude samostalno pravosudno tijelo. Zaključak je bio da će predstojeća reorganizacija sudstva obuhvatiti sud u Kutini na način da će se ponovno uspostaviti Općinski sud u Kutini, što se i ostvarilo – naglasio je gradonačelnik Babić te dodao kako će ponovno osnivanje Općinskog suda u Kutini kao samostalnog pravosudnog tijela pridonijeti učinkovitijem rješavanju predmeta, bržem rješavanju starih predmeta, donošenju sudskih odluka u razumnom roku te će se građanima omogućiti lakši i ekonomičniji pristup sudu, a ostvarit će se i značajne financijske uštede u samom pravosudnom sustavu. 

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina