Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pomoć u kući

Radna mjesta i bicikli za 40 nezaposlenih Požežanki

40 bicikala za žene
Foto: Grad Požega
Riječ je o 5,5 mil. kn vrijednom projektu koji se provodi do 2020. i potpuno se financira u sklopu programa “Zaželi”

Početkom travnja započela je provedba projekta “PUK 40” kojim je na ugovor od 24 mjeseca zaposleno 40 žena koje su bile prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a.

Trenutno zaposlene žene pružaju pomoć u kući za više od 200 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Požege, a kako bi svoje zadatke mogle izvršavati na vrijeme i s lakoćom na korištenje im je dano 40 bicikala.

Zaželi Ivanec Ivanec Tridesetak žena skrbit će o 145 starijih osoba

Riječ je o 5,5 milijuna kuna vrijednom projektu koji se provodi do 2020. godine i potpuno se financira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa “Zaželi”.

– Zaposlili smo naše teško zapošljive sugrađanke, a sada već imamo i više od 200 korisnika koji su, koliko čujemo s terena, vrlo zadovoljni ovim načinom skrbi. Vlada RH je prepoznala potrebu i ovaj projekt ide dalje, najavljeno je čak kako će biti osnažen, posebice kadrovski. Stoga mi je drago da smo nabavili dodatnih 20 bicikala koje će naše žene koristiti u ovom hvalevrijednom poslu – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Paralelno s radom, zaposlene su žene završile edukaciju za gerontodomaćice i pomoćne kuharice te dobile uvjerenje se može upisati u e-radnu knjižicu, čime će biti konkurentnije na tržištu rada. Korisnik projekta je Grad Požega, a partneri HZZ, Centar za socijalnu skrb te Dom za starije i nemoćne osobe Požega.

Predstavljanje projekta "Okreni pedalu-pokreni promjene" 'Okreni pedalu, pokreni promjenu' Nova zapošljavanja u sklopu programa Zaželi kuglanje Početak tradicije S radom krenula prva požeška škola kuglanja za đake od 3. do 8. razreda