Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Iz gradskog proračuna

Radne bilježnice za sve požeške osnovnoškolce

Učenici
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nakon kupnje radnih bilježnica roditelji su dužni račune početkom školske godine dostaviti u škole, a one će ih proslijediti Gradu

U proračunu Grada Požege za 2018. osigurana su sredstva za nabavu radnih bilježnica u školskoj godini 2018./2019. za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola na području Požege. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u visini od 600 tisuća kuna, a okvirno će obuhvatiti oko 1800 učenika ovisno o konačnim upisima. Grad Požega sufinancirat će kupovinu radnih bilježnica za učenike svih četiriju gradskih osnovnih škola, OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i Katoličke osnovne škole, te za svu djecu koja idu u požeške škole, a nisu s područja grada.

Reciklažno dvorište Odvajanje otpada U Industrijskoj ulici Požega dobiva novo reciklažno dvorište

– Smatramo da ćemo ovako pomoći našim sugrađanima, roditeljima učenika jer znamo da u rujnu velika financijska sredstva izdvajaju upravo za udžbenike i radne bilježnice. Ove smo se godine odlučili za radne bilježnice, jer školski udžbenici važeći su samo godinu dana i mijenjat će se školske godine 2019./2020. No već iduće godine u proračunu ćemo predvidjeti da se svim osnovnoškolcima kupe i udžbenici koje će se moći koristiti nekoliko godina, a vlasnik će biti Grad. Tako ćemo pomoći roditeljima, ali i proračunu, jer je ekonomski isplativo koristiti te knjige nekoliko godina – poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Po kupnji radnih bilježnica roditelji su dužni račune na početku školske godine dostaviti u škole koje će potom račune dostaviti Gradu.

Darko Puljašić Prijam za učenike Puljašić čestitao malim požeškim laureatima