Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Odvajanje otpada

U Industrijskoj ulici Požega dobiva novo reciklažno dvorište

Reciklažno dvorište
Foto: Grad Požega
Provodit će se i promotivna kampanja s ciljem podizanja svijesti stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada

U Požegi je održana početna konferencija projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Industrijskoj ulici, kojeg je u srpnju prošle godine prijavio Grad Požega u suradnji s Komunalcem. Projekt je vrijedan 5 milijuna kuna, a iz Kohezijskog fonda dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 4,17 milijuna kuna. Izgradnja dvorišta uskoro će započeti, a tijek izgradnje i opremanja pratit će promotivna kampanja s ciljem podizanja svijesti stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada.

Odmorište za kampere Zlatni lug “Zlatni lug” Novo odmorište u Emovačkom Lugu spremno za dolazak kampera

– Bez zdravog okoliša ne možemo graditi budućnost. Kako bi naši sugrađani bili što savjesniji i odvajali otpad, mi im to moramo omogućiti, a ovo je jedan od prvih koraka. Otpad ne mora biti otpad, on može biti sirovina i način na koji ćemo sačuvati i pojeftiniti život. Pozivam vas da prijavite one koji se ovoga ne pridržavaju – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Planom gospodarenja otpadom od 2017. do 2020. Grad je predvidio izgradnju reciklažnog dvorišta sa svrhom poboljšanja i unapređenja sustava gospodarenja otpadom na svom području.

Najsigurniji grad Vrijedno priznanje Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom