Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Gužve na državnoj cesti, privremena regulacija prometa do sinjskog autobusnog kolodvora

Radovi na rekonstrukciji raskrižja vrijedni više od 4 milijuna kn

1/3
Foto: Grad Sinj
Gradonačelnica Kristina Križanac: – Svakako povezanost Sinja u prometnoj mreži županije prepoznati je okvir strategije razvoja Cetinskog kraja

U Sinju traju radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste oznake DC1, lokalne nerazvrstane ceste, odnosno Ulice Miljenka Buljana i Matića.

projekt “Sinj u sridu” Križanac: Želimo da Sinj postane cjelogodišnja turistička destinacija

Planirana rekonstrukcija raskrižja izmijenit će nepravilni tlocrt geometrije raskrižja i uspostavu novog prometnog rješenja. Raskrižje će biti opremljeno novim semaforskim uređajima s videodetekcijom, senzorom i najavnim tipkalom za pješake. Iz Grada Sinja napominju kako će se nakon rekonstrukcije semaforiziranog raskrižja poboljšati i preraspodijeliti pješački prometni tijek u zoni raskrižja s obzirom na to da je predviđena i gradnja pješačkih otoka.

Obilazni smjerovi

Izvođač radova je tvrtka Poduzeće za ceste Split d.o.o., a poslove stručnog nadzora obavlja tvrtka Obstinatio. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4,176.835 kuna bez PDV-a. Radovi su počeli početkom listopada, ugovorni rok je četiri mjeseca, međutim iz tvrtke izvođača poručuju kako se nadaju da bi mogli biti gotovi i prije ugovorenog roka. Zbog radova, ovim se dijelom Sinja vozi usporeno jer se stvaraju kolone na prilazu križanju. Tijekom realizacije projekta uspostavljena je privremena regulacije prometa. Od početka radova u ponedjeljak 30. rujna, u 9 sati, za sav promet je zatvorena prometnica od križanja do autobusnog kolodvora, Ul. M. Buljana, dok je preostali dio križanja slobodan za prometovanje.

Foto: Grad Sinj/Ilustracija

Kao obilazni smjerovi prema autobusnom kolodvoru preporučuju se ulice iz smjera Splita: Splitska – Put ferate – M. Buljana i iz smjera Knina: Vukovarska – Domovinskog rata – Put šumarije – Put piketa – M. Buljana. Autobusni promet odvija se preporučenim obilaznim smjerovima i nema utjecaja na postojeća autobusna stajališta.

U vršnim satima na raskrižju kod Lidla, gdje je pojačan priljev vozila, promet se odvija uz asistenciju prometne policije.

Rekonstrukcija dječjeg igrališta BEZBRIŽNIJA IGRA ZA MALIŠANE Rekonstrukcija dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna vrijedna milijun kuna

Grad Sinj, u suradnji s Hrvatskim cestama, priprema i druge projekte zahvaljujući kojima želi poboljšati stanje na sinjskim prometnicama. Prošlog tjedna u Hrvatskim cestama u Zagrebu održan je sastanak gradonačelnice Grada Sinja Kristine Križanac, predsjednika uprave HC-a Josipa Škorića i rukovoditelja poslovne jedinice Split Nevena Matijevića na temu razvoj prometne mreže u Gradu Sinju.

Sporazum o aktivnostima

Zaključak je da se u idućoj proračunskoj godini realiziraju projekti uz i na državnoj cesti D219 koja prolazi naseljem Pavići i naseljem u Gornjim Glavicama. To bi značilo da će se pristupiti rekonstrukciji državne ceste od Privije do Hana u Gornjim Glavicama zajedno s gradnjom nogostupa, uređenju nogostupa od Šuće do Privije te da će se projektirati rekonstrukcija ceste s nogostupom u naselju Pavići.

Foto: Grad Sinj/Ilustracija

Isto tako, u sljedećoj godini očekuju se radovi na rotoru kod Tendija na državnoj cesti D1. Zaključeno je da se mora razvijati prometna mreža u istočnom dijelu Grada Sinja, čime će se rasteretiti državna cesta D1 kroz uži centar grada. Dogovoreno je kako će se potpisati sporazum o aktivnostima koje će se u tom smjeru poduzimati.

– Svakako povezanost Sinja u prometnu mrežu Županije okvir je strategije razvoja cetinskog kraja – poručila je gradonačelnica Kristina Križanac