Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo pretvorilo se u građevinsku zonu

Radovi za uređeniji grad u punom zamahu

Radovi u Dugom Selu
Foto: Grad Dugo Selo
Najveće gradilište je na željezničkoj pruzi Dugo Selo - Križevci, gdje se radi na četiri nadvožnjaka u dugoselskom području

Dugo Selo pretvorilo se u veliku građevinsku zonu. Radi se u gotovo svakom dijelu grada, ali i okolnih naselja. Najveće gradilište je na željezničkoj pruzi Dugo Selo-Križevci, gdje se radi na četiri nadvožnjaka u području Dugog Sela, s naglaskom na onaj ispod Lidla, koji će biti prvi dovršen.

– Nakon svih problema napokon je pronađen izvođač koji je krenuo s radovima punom parom. Na sastanku s projektantima iz HŽ inženjeringa došli smo do zaključka da je glavna žila kucavica nadvožnjak ispod Lidla te da je njegova gradnja prioritet – kazao je gradonačelnik Nenad Panian, rekavši da već postoji ucrtana prometnica kroz Gospodarsku zonu koja će povezivati Osnovnu školu Ivana Benkovića i Puhovo. Osim na pruzi, radi se i na gradnji i rekonstrukciji Omladinske ulice u Ostrni. Vrijednost radova je 4,4 milijuna kuna, a sam je projekt velikim dijelom sufinanciran sredstvima Europske unije.

Uz Omladinsku ulicu, radilo se i na uređenju cijelog niza drugih ulica, koje su presvučene novim slojem asfalta. Tijekom proteklih tjedana asfaltiran je i nogostup u dijelu Bjelovarske ulice te u dijelu Ulice Kiselica. Izvedeni su i radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela Nazorove ulice u Novom naselju, a nakon što se sagradi kanalizacija i preostalih 290 metara ulice će se asfaltirati. Za manje od mjesec dana trebali bi završiti radovi na reciklažnom dvorištu u Andrilovcu, a prema potpisanom ugovoru isti bi trebali biti gotovi do 2. rujna. Trenutačno najveći problem Dugog Sela su parkirališna mjesta, pa se tako gradi privremeno parkiralište u Krležinoj ulici, a plan je da se u par godina izgradi 500 do 600 novih parkirališnih mjesta.     

Radionice u Dugom Selu Završene besplatne ljetne igraonice u Dugom Selu Djeca lovila ribu i iskusila život u prirodi