Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Kandidat za krapinsko-zagorskog župana:

Ranogajec: Zagorje treba zaposliti i osigurati pravednost i solidarnost

Dragutin Ranogajec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dragutin Ranogajec nestranački je kandidat za krapinsko-zagorskog župana, a podupiru ga HDZ, HSS, ZDS i HSP-AS

Nestranački kandidat za krapinsko-zagorskog župana i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, kojeg podupiru HDZ, HSS, ZDS i HSP-AS, predstavio je u ponedjeljak u Krapini izborni program, ističući da Zagorje treba zaposliti te osigurati društvenu pravednost i solidarnost.

 Prije nego što je predstavio program, Ranogajec je naveo propuste u dosadašnjem upravljanju Krapinsko-zagorskom županijom, od neravnomjernog razvoja županije, nedovoljnog ulaganja u prometnu infrastrukturu i lošega zdravstvenog sustava do neiskorištenih mogućnosti EU fondova i mogućnosti u turizmu. Upozorio je da je sve to rezultiralo velikim demografskim problemima.

 Govoreći o programu, istaknuo je učinkovitu, bolju i bržu javnu upravu.

- Nekoliko ključnih stvari je, među ostalim, zaposliti Zagorje, infrastrukturna povezanost, digitalizacija Zagorja, poljoprivreda koja mora donijeti spas zagorskog sela te iskoristiti turistički potencijal Zagorja - rekao je Ranogajec.  

- Tu je i briga za mlade i starije. Nužno je osigurati društvenu pravednost i solidarnost te se s dužnim poštovanjem odnositi prema braniteljima. U konačnici moram pokrenuti demografsku obnovu -  istaknuo je neke ključne dijelove iz svojeg programa.

 Osobito je istaknuo gospodarstvo i povoljno gospodarsko okruženje, ulaganje u prometnu infrastrukturu i poljoprivredu, zagorska sela i turizam. Rekao je kako je nužno ulagati u mlade i usmjeravati ih u deficitarna zanimanja, te stipendiranje mladih koji će ostati u županiji. U vezi s demografskom obnovom obećao je jednokratnu naknadu od 10 tisuća kuna za rođenje trećega i svakog sljedećeg djeteta.

 - Moj tim i ja dolazimo služiti -  poručio je na kraju Ranogajec.

 Saborski zastupnik i nositelj liste za Županijsku skupštinu Žarko Tušek, koji je bio dio tima zaduženog za program, rekao je da su u pretkampanji isticali ključnu poruku i mnoge propuštene prilike koje aktualna vlast nije iskoristila. Zato Zagorje, po njegovu mišljenju, "iako nije na začelju, nije ni lider". Istaknuo je lošu demografsku sliku i loš obrazovani sustav, dodajući kako ni kvaliteta života općenito nije ono što bi trebala biti i ono što žitelji Hrvatskog zagorja zaslužuju. Tušek je pozvao političke konkurente da se "odmaknu od jeftinog populizma" i da kažu što su učinili u protekle četiri godine.

 Potporom kandidatu Dragutinu Ranogajcu vi zagorski žitelji dajete potporu politici sadržaja i politici jasnih i konkretnih mjera, istaknuo je Tušek i još jedanput pozvao političke konkurente na sučeljavanje rezultatima, argumentima i konkretnim programima.  

Na sučeljavanje rezultatima, argumentima i konkretnim programima bez vrijeđanja pozvao je i Ranogajec. Također je pozvao župana Željka Kolara (SDP) da pokaže svoj program od prije četiri godine kako bi se točno vidjelo što je od tog programa realizirano. Zaključio je da se napravilo vrlo malo ili gotovo ništa.