Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Marko Sambolec najbolji sportašima Međimurske županije

"Mi smo posebni jer smo rasadnik sportskih talenata i šampiona"

storyeditor/2024-03-15/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija NAJBOLJIM pojedincima i ekipama nagrade su uručili župan M. Posavec i predsjednik Zajednice sportova Međimurja M. Kljajić

Vrhunskim rezultatima istaknula se tenisačica Antonia Ružić koja je i ove godine ponijela titulu najbolje sportašice Međimurja, dok je najboljim sportašem Međimurske županije proglašen sjajni gimnastičar Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec. U kategoriji najuspješnijeg para ili štafete nagradu su dobili kuglači Željezničara Bojan i Denis Košak. Najboljom ženskom ekipom očekivano su proglašene rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec, a najmomčad su odbojkaši Centrometala iz Macinca.

Najboljim pojedincima i ekipama nagrade su uručili župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić.

– Mi smo površinom možda mala županija, no u svakom sportu imamo barem jednu osobu koja je ostvarila vrhunski rezultat na državnom, europskom ili svjetskom rangu natjecanja i to nas zaista čini posebnima jer smo rasadnik sportskih talenata i šampiona – rekao je župan Posavec. Dugogodišnji predsjednik Saveza ribičkih društava Međimurja i SRD-a Glavatica Prelog Zoran Pfefier, odnedavno i dobitnik Povelje Međimurske županije za postignuća i promicanje sportskog ribolova u našem kraju, primio je i priznanje za životno djelo "Franjo Punčec". Godišnje priznanje "Franjo Punčec" otišlo je u ruke sportaša i trenera Marije Zadravec, Stanislava Žinića, Tee Kolarić, Marina Horvata te Brune Kovačića.

Nagradu za fair play potez primio je David Kanižaj iz NK Dinamo Domašinec koji je odmah uskočio u pomoć kolegi koji se iznenada srušio i spasio mu život. Priznanja su otišla i u ruke mladih, perspektivnih sportaša, a primili su ih Nikola Jalšovec, Martin Vuri, Oto Pesek, Sara Novak, Nina Varga, Matej Bračko, Leon Jug, Hana Horvat, Leona Radek, Dominik Vidović, Vanja Novak i Nela Novak.

Stjepan Šarić primio je priznanje u kategorija osoba s invalidnošću za prvo mjesto u stolnom tenisu, osvojeno na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu. Fotoreporter Vjeran Žganec Rogulja primio je priznanje Zajednice sportova Međimurja za medijsku promociju sporta.

U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo osam pripadnika RIS-ova U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA storyeditor/2024-03-15/Stambeni_1.jpg Jedan od najboljih županijskih projekata Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća storyeditor/2024-03-18/bjelovar_aa_foto_1.jpg Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Gradu Bjelovaru sredstva Uručeni ugovori za dva nova vrtića: uskoro bez listi čekanja