Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Rješavanje problema u lokalnoj zajednici

Raspisan natječaj 'Mali projekti za bolje sutra'

Poreč
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Realizacijom malog projekta rješavaju se konkretni problemi koji su detektirani u lokalnoj zajednici čime se ostvaruje razvoj cjelokupne zajednice, potiče se građane da budu aktivniji, te da volontiraju

Natječaj za male projekte pod nazivom 'Mali projekti za bolje sutra' raspisuje se iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina za 2017. godinu. Članovi Fonda su gradovi i općine Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale, izvijestili su iz Grada Poreča.

Pod malim projektom podrazumija se projekt koji traje najduže šest mjeseci, a njegovom realizacijom se rješavaju konkretni problemi koji su detektirani u lokalnoj zajednici čime se ostvaruje razvoj cjelokupne zajednice, potiče se građane da budu aktivniji, te da volontiraju. Besplatni su za sve korisnike, te donose niz koristi. Mali projekti također potiču suradnju javnog, privatnog i civilnog sektora. 

Na natječaj za male projekte mogu se prijaviti: udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano na području članova/ica Fonda te koji udovoljavaju uvjetima navedenima u Uputama za prijavu na natječaj. 

Ukupan fond iz kojeg se natječaj raspisuje iznosi 200.000,00 kn. Prijavitelji mogu najviše zatražiti 15.000,00 kn za realizaciju svog projekta.  Rok za prijavu na natječaj je 31.03.2017. godine.