Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Osnovna škola Đurđevac

Raspisan natječaj za školsku himnu: Kreativan budi, nagrada se nudi

Foto: Grad Đurđevac
Himna mora biti pisana u četverostihu (strofa od četiri stiha) i to vezanim stihom (stih koji ima rimu). Broj strofa nije ograničen. Možete koristi standardni, kajkavski ili kombinaciju spomenutih jezika

Nastava na daljinu pokazala je koliko se zapravo volimo družiti te koliko učenici vole školu i prijatelje s kojima provode svoje vrijeme u njoj. Kako učenici još za sada ne mogu ići u školu, Osnovna škola Đurđevac je osmislila natječaj Kreativan budi, nagrada se nudi! kako bi se učenici povezali pjesmom, sviranjem, plesanjem i crtanjem u zajedničkom cilju - izradi himne naše škole, prenijeli su iz gradske uprave.

Kuća podrške Mali princ prošla sve kontrole Gradit će se i opremiti zgrada za boravak osoba s teškoćama

Time će ujedno dati i doprinos proslavi Dana škole koji se obilježava krajem svibnja.

"Dragi učenici, ovo je prilika da izrazite svoju kreativnost čiji će rezultat ostati trajna uspomena na vas. Pozivamo vas da pokažete svoj pjesnički duh i ljubav prema ovoj školi pisanjem školske himne. Molimo vas da se pri pisanju vodite pravilima himne koja kažu da je himna pjesma uzvišena sadržaja i svečana tona. 

U našem zadatku školska himna ima zadatak veličati našu školu, vas, nas i sve ljude koji u njoj s vama provode svoje vrijeme. Možete se prisjetiti školskih anegdota, zabavnih i smiješnih situacija i podijeliti svu radost iz školskih klupa. Sve dostojno najvećeg poštovanja i divljenja.

Zamjena rasvjetnih tijela Prigradska naselja i dio Đurđevca već rasvijetljeni novom modernom javnom rasvjetom

Himna mora biti pisana u četverostihu (strofa od četiri stiha) i to vezanim stihom (stih koji ima rimu). Broj strofa nije ograničen. Možete koristi standardni, kajkavski ili kombinaciju spomenutih jezika. Svoje uratke pošaljite na e-mail osgkdjurdjevac@gmail.com do 30. travnja 2020.

Najbolji radovi bit će nagrađeni, uglazbljeni i prema njima će se snimiti i spot!