Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Novi dom

Ravnomjeran razvoj cijelog Međimurja

Foto: Međimurska županija

U Savskoj Vesi otvoren je Društveni i vatrogasni dom. Investicija je to Grada Čakovca sufinancirana preko mjere Programa ruralnog razvoja s 80 posto. Vrijednost je 851.870,20 eura (s PDV-om), a u sklopu objekta izgrađeni su uredi za udruge, vatrogasno spremište, garaže, dvorana s kuhinjom, sanitarni čvorovi i drugo.

– Neka početak rada ovog Doma označi početak novog "zlatnog doba" za Savsku Ves – rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini. Župan Matija Posavec istaknuo je da je to poruka da se bez obzira na veličinu mjesta u Međimurju vodi računa o ravnomjernom razvoju.

– Cilj je ravnomjerno razvijati cijelu zemlju, a posebno ruralne dijelove – kazala je ministrica Marija Vučković. 

ZAVRŠENA je obnova područne škole u Sivici, a to je još jedan dokaz da Međimurska županija ne želi zatvaranje malih područnih školskih odjela, istaknuo je župan međimurski Matija Posavec Svi učenici imat će besplatan prijevoz autobusom ili vlakom Novi val ulaganja u škole, učenicima raznovrsne pogodnosti CENTAR će uz brigu o korisnicima nuditi i izvaninstitucionalne usluge za dodatnih 350 vanjskih korisnika Projekt vrijedan 12 milijuna eura U Nedelišću će se graditi centar za starije osobe PROŠLI TJEDAN trajali su radovi na izmjeni krovišta na zgradi Feštetić Na red je stigao i Odjel neurologije Stara Feštetićeva zgrada preuređuje se u prvi Centar palijativne skrbi