Izbornik
Naslovnica Županije
Na red je stigao i Odjel neurologije

Stara Feštetićeva zgrada preuređuje se u prvi Centar palijativne skrbi

PROŠLI TJEDAN trajali su radovi na izmjeni krovišta na zgradi Feštetić
Foto: Međimurska županija

Radovi na rekonstrukciji krovišta i sanaciji pročelja na zgradi Feštetić u sklopu Županijske bolnice Čakovec, te zgradama bivšeg Doma zdravlja odvijaju se prema zadanom planu, pa će do početka mjeseca rujna biti završeni.

– Trenutno se na zgradama bivšeg Doma zdravlja dovršavaju vanjski zidovi i pročelja kako bi se krenulo s bojenjem, a završeni su radovi na krovištu. Radovi na izmjeni krovišta na zgradi Feštetić u punom su jeku – skinut je crijep i podaskano je krovište te će se u sljedećim danima krenuti s postavljenjem novog crijepa – kazali su prošlog tjedna u Međimurskoj županiji. Vrijednost radova iznosi oko 580.000 eura, a u cijelosti se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Završetkom radova ambulante bivšeg Doma zdravlja u centru Čakovca poprimit će novo i ljepše ruho, dok se zgrada Feštetića i na ovaj način priprema kako bi postala budući Centar palijativne skrbi, pojašnjavaju. Taj je projekt, kako je rekao župan Matija Posavec, dio pametne i dugoročne strategije razvoja zdravstvenog sustava i kvalitete zdravstvene zaštite. Na red za obnovu stigao je i Odjel neurologije kojim godišnje prođe više od 17.000 pacijenata. – Riječ je o velikoj i sveobuhvatnoj obnovi odjela koja uključuje zamjenu svih instalacija, unutarnje stolarije, sanaciju podova te rekonstrukciju sanitarnih prostorija i prostorija za djelatnike. Trenutačno se razgrađuju pregradni zidovi, mijenjaju stare instalacije kako bi se krenulo s izgradnjom pregradnih zidova i uvođenjem novih električnih, vodovodnih, kanalizacijskih instalacija, kao i novih instalacija za medicinske plinove koji su na ovom odjelu itekako važni – rekao je u petak župan. Zamijenit će se postojeći sustav grijanja, informatička infrastruktura te signalizacija radi što bolje komunikacije između pacijenata i medicinskog osoblja. Uklonit će se postojeći stropovi i podovi te urediti sanitarne prostorije. U pripremi je natječaj za opremanje i nabavu novog namještaja, medicinske i nemedicinske opreme. Vrijednost radova je 700.000 eura.

ZA UREĐENJE ove ceste Sisačko-moslavačka županija zatražila je suglasnost Grada Siska, pod čijom je cesta nadležnošću Za stanovništvo i lokalne OPG-ovce Postavlja se asfalt na cesti od naselja Svinjičko do državne ceste NA KROVU Dravske priče postavit će se fotonaponska elektrana, nadogradit će se multimedija i postojeći hologrami, izgraditi nova dječja igrališta Cijeli prostor je dio europske ekološke mreže – Natura 2000 Dravska priča – nezaobilazna destinacija na Plemićkoj ruti ZA SUDJELOVANJE u obrani od poplava župan Ivan Anušić zahvalio je operativnim službama, Hrvatskim vodama, gradovima i općinama, kao i udrugama i samim građanima Radovi na uklanjanju posljedica visokog vodostaja Život uz rijeku vratio se u normalu, zbrajaju se štete od poplave