Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Veleposlanik Ukrajine u nastupnom posjetu Županiji

Razgovori koji otvaraju mogućnost uspostavljanja kvalitetnije suradnje

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Njegova Ekselencija, veleposlanik Kirilič istaknuo je zadovoljstvo ostvarenom razinom suradnje te je zahvalio na prenesenim iskustvima Vukovarsko-srijemske županije o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Vasilj Kirilič posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te ga je tom prilikom u nastupnom posjetu primio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić sa suradnicima.

U prijateljskom ozračju razgovaralo se o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji  u Hrvatskoj i Ukrajini s osvrtom na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Veleposlanik Kirilič istaknuo je zadovoljstvo ostvarenom razinom suradnje te je zahvalio na prenesenim iskustvima Vukovarsko-srijemske županije o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja.

Župan Dekanić zahvalio je ukrajinskom veleposlaniku na posjetu te je iskazao želju za nastavkom i širenjem suradnje.

– Upoznali smo veleposlanika s trenutačnom gospodarsko-političkom situacijom u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Isto tako ukazao sam mu i na brojne potencijale koje naša županija ima te na mogućnost uspostavljanja suradnje na raznim područjima. Tu su i naša pozitivna iskustva iz vremena mirne reintegracije. Smatram da ima prostora za puno bolju suradnju – rekao je Dekanić.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara veleposlanik Kirilič zapalio je svijeću i položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.