Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Među najuspješnijima su u državi

Razvojnoj agenciji VIDRA 17,2 milijuna kuna za savjetovanje i pomaganje u pripremi projekata EU

Foto: Kristijan Toplak
VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u provedbi ima kontinuirano 50-ak razvojnih projekata

Ravnateljica Razvojne agencija VIDRA Emina Kovač, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt VIDRA-TEC 2 ukupne vrijednosti 17,256.556,35 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 14,668.072,89 kuna. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Županijska potpora učenicima Udžbenici za drvodjeljskog tehničara

Zaduženi i za radionice

Projekt VIDRA-TEC 2 je svojevrstan nastavak aktivnosti regionalnog koordinatora kroz prethodni projekt Tehničke pomoći VIDRA-TEC i obuhvaća mjere za jačanje kapaciteta korisnika sredstava EU. Glavne su aktivnosti usmjerene ka pružanju savjetodavne podrške potencijalnim korisnicima, javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja županije u pripremi i provedbi projekata EU te jačanje njihovih kapaciteta za pripremu i provedbu projekata EU.

Tijekom provedbe projekta, potencijalni korisnici bit će informirani o mogućnostima koje im pružaju fondovi Europske unije.

Također, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije će, kao regionalni koordinator poduzimati različite aktivnosti vezane uz središnji elektronički registar razvojnih projekata (upis projekata, koordinacija upisa projekata, provjeravanje i praćenje stanja razvojnih projekata, osposobljavanja korisnika registra s područja županije), a bit će zadužena i za izradu plana razvoja i drugih strateških razvojnih dokumenata za područje županije te njihovih provedbenih dokumenata.

Goran Kočiš i Sandra Jadek zvijezde Virovitičko-podravske županije U Slavoniji su Dani hrvatskog turizma

Razvojna agencija VIDRA će biti zadužena i za organizaciju radionica i predavanja za potencijalne korisnike sredstava EU koje će držati njezini djelatnici ili će biti samo organizacijska podrška upravljačkom ili posredničkim tijelima. Zaposlenici regionalnog koordinatora kontinuirano će se educirati na svim područjima vezanima uz bolju i kvalitetniju pripremu i provedbu projekata.

Virovitičko-podravska županija skrbi i o starijima i o djeci Za razvoj palijativne skrbi i borbu protiv pretilosti djece od Ministarstva stiglo milijun kuna

Novac za rad koordinatora do 2023.

– Razvojna agencija VIDRA, kao regionalni koordinator, spada među najuspješnije županijske razvojne agencije u provedbi prvog projekta tehničke pomoći vrijednog 1,5 milijuna kuna, a koji je završio u ožujku ove godine. Međutim, sada je potpisan drugi projekt tehničke pomoći VIDRA-TEC 2 koji je nastavak prethodnoga i o predstavlja najveći i financijski najizdašniji projekt. Što je najbitnije, osigurava potrebna financijska sredstva za rad regionalnog koordinatora do kraja 2023. godine čime se ujedno olakšava i osnivaču Virovitičko-podravskoj županiji u smislu manjeg izdvajanja financijskih sredstava za rad svoje razvojne agencije. S obzirom na to da, naša razvojna agencija u provedbi ima kontinuirano 50-ak razvojnih projekata koji zahtijevaju izniman angažman djelatnika, mišljenja smo da ćemo i ovaj ugovor uspješno opravdati, na zadovoljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i naše Virovitičko-podravske županije – istaknula je ravnateljica Emina Kovač. 

smjer drvodjeljski tehničar dizajner Nakon dvije godine 'pauze' Tehničku školu Virovitica pohađat će 20 učenika Humanitarna akcija Lige protiv raka Mobilni ultrazvuk u virovitičkoj bolnici