Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Stigli novi metalni spremnici za plastiku

“Razvrstavanje komunalnog otpada postaje način života”

Foto: Radio Orahovica
Nedavno je Orahovica dobila 19 spremnika za plastiku. Svi spremnici su od metala, zapremine 1100 litara i označeni su žutom bojom. Uskoro bi ih trebalo stići još 30 za prikupljanje papira i kartona

Predstavnici Grada Orahovice i Komunalnog poduzeća Papuk nedavno su preuzeli novih 19 metalnih spremnika, koji će služiti za odlaganje plastičnog otpada. Ovo je prvi kontingent pristiglih spremnika, jer u Orahovicu treba stići novih trideset koji će služiti za prikupljanje papira i kartona.

Pronatalitetna politika donosi rezultate Slavonski grad u kojem se više rađaju nego što umiru

Direktor Komunalnog poduzeća Papuk Zdravko Dijaković prilikom preuzimanja spremnika rekao je da će oni biti postavljeni u Orahovici, ispred stambenih zgrada, na zelenim otocima i ispred većih orahovačkih poduzeća.

Novih 19 spremnika za plastiku isporučilo je poduzeće Gradatin, a projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša.

Svi spremnici su od metala, zapremine 1100 litara i označeni su žutom bojom.

– I dalje radimo na osvješćivanju naših sugrađana kako je vrlo bitno razdvajati komunalni otpad. Do sada smo puno toga odradili i jako smo zadovoljni kako građani reagiraju. Nema sumnje da će i ovi spremnici za plastiku, te dodatnih trideset za papir, još više podići svijet naših sugrađana kako razvrstavanje komunalnog otpada postaje način života – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin za Radio Orahovicu.

Ilustracija Za unapređenje proizvodnje Poljoprivrednicima više od 160 tisuća kuna potpore

Iz orahovačkog Komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. izvijestili su i da će uskoro započeti i proces čipiranja spremnika za miješani komunalni otpad, odnosno zelenih kanti i kontejnera, što je preduvjet za elektronsku evidenciju odvoza otpada.