Izbornik
Naslovnica Županije
Radni sastanak u Glini

Realizirali projekte od 1,350 milijuna eura - 33 posto iznad odobrenih sredstava

NA SASTANKU je istaknuto da će naselje Banovi dvori kasnije biti u sustavu Doma za starije u Glini
Foto: SMŽ

Potpredsjednik Vlade RH Branko Bačić, uz pratnju sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka i gradonačelnika Gline Ivana Jankovića, obišao je protekli tjedan Glinu. Nakon radnog sastanka obišli su kontejnersko naselje Mali dom, čiji stanovnici su iznijeli probleme koji ih svakodnevno muče.

Ministar Bačić upoznao je prisutne s najnovijim aktivnostima u postupcima obnove i projektima iz Fonda solidarnosti u kojem su, kako je rekao, dva dana prije isteka roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti realizirali projekte u vrijednosti od milijardu i 350 milijuna eura što je 33 posto iznad sredstava koja su odobrena iz Fonda solidarnosti.

Župan Celjak rekao je kako je održan konstruktivan sastanak gdje se razgovaralo i o pojedinačnim izazovima s kojima se susrećemo u obnovi i modalitetima rješavanja tih izazova.

Sisačko-moslavačka županija u Glini gradi naselje Banovi dvori, na prostoru iza Doma za starije osobe Glina. Ovo naselje namijenjeno je upravo smještaju onih koji privremeno borave u mobilnim stambenim jedinicama.

– Te 74 kuće prvenstveno će poslužiti našim sugrađanima koji se nalaze u kontejnerima dok se ne izgrade i obnove njihove kuće i stanovi. Nakon toga te će kuće ući u sastav Doma za starije osobe Glina, pri čemu ćemo imati moderno umirovljeničko naselje ovdje na području grada Gline – rekao je župan Celjak.

Stari hrastov most dao je svoje, a ono što nije učinilo vrijeme ubrzale su poplave 2010. godine Raspisan natječaj za prikupljanje javnih ponuda Most i pješački nathodnik za sljedećih sto godina PREPOZNATA KVALITETA Domaće rajčice uvrštene su među 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail u svijetu Na jezeru Kipišće održala se manifestacija posvećena Rajskim rajčicama iz Svete Nedelje Uz delicije Nekićevih dočekano ljeto na festivalu Paradajz from Paradise PRVA GRUPA četvrtaša iz Sisačko-moslavačke županije stigla je na besplatno ljetovanje u Split Punih devet autobusa stiglo u Split Djeca iz Sisačko-moslavačke županije otišla na ljetovanje