Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Direktor Fonda za zaštitu okoliša:

'Reciklažno dvorište i odlagalište za primjer'

Đakovo
Foto: Grad Đakovo
Novo reciklažno dvorište u Gajevoj, podsjetimo, vrijedno je 2,593.257,59 kuna. Projekt sufinancira EU s 2,031.336 kuna

Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, susreo se polovinom studenog s gradonačelnikom Đakova Marinom Mandarićem i suradnicima te su obišli radove na izgradnji novog reciklažnog dvorišta u Gajevoj ulici, a potom i odlagalište otpada Vitka do kojeg je ovih dana asfaltirana moderna dvosmjerna cesta širine pet metara s vodovodnom i hidrantskom mrežom, odvodnjom i rasvjetom. Milijun kuna za novu pristupnu cestu osigurala je Osječko-baranjska županija, dok razliku od 300.000 kuna financira Grad.

Izložba "150 godina zajedno" Izložba u muzeju Milosrdne sestre sv. Križa 150 godina zajedno

Novo reciklažno dvorište u Gajevoj, podsjetimo, vrijedno je 2,593.257,59 kuna. Projekt sufinancira EU s 2,031.336 kuna, a dio sredstva odobrilo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 286.772,27 kuna, dok razliku pokriva Grad Đakovo. Radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks.

Dubravko Ponoš nakon obilaska spomenutog terena zadovoljno je konstatirao kako Đakovo može biti primjer drugim gradovima.

– Zadovoljan sam tempom radova, vidim da se radi puno, da se radi kvalitetno. Nažalost, bilo je očigledno zatečeno dosta posla. Taj se posao neće riješiti preko noći, trebat će još puno truda. Međutim, sredstva su osigurana, radovi su u tijeku, obavljaju se na kvalitetan način i očekujem da će ovo kroz neki kratki period postati pokazno odlagalište i pokazno reciklažno dvorište – rekao je Ponoš.

Akcija označavanja pasa u Đakovu Besplatnim mikročipiranjem do smanjenja broja napuštenih pasa Projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine' turistički proizvod destinacije i manifestacija Predstavljen projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine'