Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Gotovo dva mjeseca prije roka

Rekonstruiran prometni čvor Rokići vrijedan 29 milijuna kn

1/4
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Nastavak projekta uključuje uređenje prometnih čvorova Njivice 1. i Njivice 2., a za to je Gradsko vijeće Šibenika već donijelo potrebe odluke

Gotovo dva mjeseca prije roka tvrtka Strabag rekonstruirala je prometni čvor Rokići, a investicija Hrvatskih cesta vrijedna 29 milijuna kuna obuhvatila je gradnju raskrižja u dvije razine, rješavanje prometnih tokova, javne rasvjete, pješačkih staza, oborinske odvodnje, a dijelom i rekonstrukciju postojeće gradske infrastrukture. Slijedi tek prekrivanje pokosa mrežom, a sve ostalo je završeno. Tim su povodom čvor Rokići, koji je u funkciji od prošlog tjedna, obišli Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

PULSKI SAJAM KNJIGA Posjetitelje čeka više od 50 programa i preko 30.000 naslova

Uspješna finalizacija

Gradonačelnik Burić nije krio zadovoljstvo uspješnom finalizacijom jednog od ključnih strateških prometnih ciljeva u Šibeniku te je zahvalio Hrvatskim cestama koje su financijski ponijele projekt i Strabagu kao stručnom, kvalitetnom i pouzdanom izvoFrane Šarić ŠIBENIK đaču radova.

– Čvor Rokići, uz dovršeni čvor Meterize, dio je prometne strategije Šibenika u kojoj državna cesta D-8 postaje obilaznica s ulogom spajanja jugoistočnog i zapadnog dijela grada – kazao je Burić te najavio nastavak projekta uređenja prometnih čvorova Njivice 1. i Njivice 2. Za to je Gradsko vijeće Šibenika već donijelo potrebne odluke, a i izdana je lokacijska dozvola.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

– Potpisan je ugovor s izvođačem radova za projekt postavljanja javne rasvjete i uređenje biciklističke staze uz državnu cestu D-8 koja će Brodaricu spojiti s gradom Šibenikom. U tijeku je projektiranje za uređenje novog izlaza iz Žaborića na cestu D-8 kod mjesne crkve, a dobrano je odmakla i procedura u projektu čvora Mandalina na sadašnjem raskrižju između centra Dalmare i Plodina, također na državnoj cesti D-8. Uslijedit će i niz projekata prometa u mirovanju gradnjom podzemne garaže u Dragi, organiziranog parkirališta na mjestu zgrade Prve policijske postaje te uređenjem parkirališta na lokaciji Vatrogasnog doma čime će se Šibenik pozicionirati među rijetke gradove s uređenom prometnom infrastrukturom – zaključio je Burić.

Marin Piletić uvjerljivo izborio drugi mandat Ono što je sigurno – Novska i dalje ostaje najveće gradilište Sisačko-moslavačke županije

Njivice 1. i 2. pa čvor Mandalina

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić također je pohvalio uspješan završetak čvora Rokići.

– Zadovoljstvo je svjedočiti kraju realizacije ovako vrijednog projekta, jednog u nizu koji smo zacrtali kao strateški projekt Hrvatskih cesta i Grada Šibenika, a sve s ciljem smanjenja zagušenja prometa u samom gradu. Ove smo godine završili i rekonstrukciju ceste D-8 na Brodarici vrijednu 16 milijuna kuna. Nastavljamo s realizacijom čvora Njivice 1. i 2. , a investicija je vrijedna oko 100 milijuna kuna. Čvor Mandalina također nam je u fokusu kao jedno od najzagušenijih raskrižja u Šibeniku. Dakle, osmišljeno ulaganje u infrastrukturu državnih cesta na području grada Šibenika se nastavlja – zaključio je Škorić te zahvalio svima koji su projekt čvora Rokići uspješno priveli kraju.