Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Ruža Zagrebačke županije za najbolje u turizmu

Foto: Zagrebačka županija
Turistička zajednica Zagrebačke županije Ružom će nagraditi najbolje turističke djelatnike, objekte i poslovanja na području županije

Ruža Zagrebačke županije godišnja je nagrada koja se ove godine dodjeljuje prvi put za izvrsnost u održivom poslovanju i turizmu, smještajnim kapacitetima, inovativnosti, eno-gastronomiji te najboljim pojedincima i djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti. Turistička zajednica Zagrebačke županije Ružom će nagraditi najbolje turističke djelatnike, objekte i poslovanja na području županije.

Ključ uspjeha

– Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije Zagrebačke županije, a godišnjim priznanjima za izniman doprinos želimo ih motivirati u daljnjem radu i trudu te pokazati uspješne primjere kao putokaz svim dionicima razvoja turizma – najavila je prvu godišnju dodjelu nagrada direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija s mnoštvom kulturnih, tradicijskih te suvremenih manifestacija nadomak hrvatske metropole, Zagrebačka županija bilježi uspješan kraj turističke godine. Uz kulturno-povijesne atrakcije ovog područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Rast posjećenosti i broja noćenja rezultat je zajedničkog rada i truda u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče, koja nastaje u suradnji s profesionalnim djelatnicima i inovativnim, održivim turističkim objektima, kojima Turistička zajednica Zagrebačke županije posvećuje prestižnu godišnju nagradu za izvrsnost u turizmu.

– Stvaranje jedinstvene turističke priče u suradnji s pojedincima i objektima ključ je uspjeha – kaže direktorica Alilović. Žiri u kojemu su stručnjaci s područja turizma odabrat će dobitnike prvih Ruža Zagrebačke županije, a proglašenje najboljih i svečana dodjela nagrada održat će se posljednjeg dana ovogodišnje veljače u Velikoj Gorici. Dodjeljivat će se po dvije nagrade u 6 kategorija: održivi turizam, inovativni proizvodi i usluge, eno-gastro turizam, smještajni objekti, djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti te društveno odgovorno poduzetništvo.

Prijavljuju i posjetitelji

Prijave i nominacije otvorene su još do srijede, 15. veljače, za sve prijavitelje koji su svojim radom, trudom i posebnošću omogućili stvaranje novih vrijednosti i prepoznatljivosti destinacije. Turističke objekte i djelatnike mogu nominirati lokalne turističke zajednice, Turistička zajednica Zagrebačke županije te posjetitelji ili objekti sami. Osnova za nominaciju su sjedište i djelovanje ograničeno na Zagrebačku županiju, a pristigle nominacije ocjenjivat će se prema kriterijima jedinstvenosti, kvaliteti provedbe, postignutim učinkom i trajnosti u rezultatima.

– Pozivam sve uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu da se priključe i prijave svoja poslovanja, djelatnike ili pojedince – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Prijavni obrazac te pravilnik o dodjeli nagrada dostupni su na stranici visitzagrebcounty.hr.

EU FONDOVI Zagrebačka županija sanirat će 35 klizišta, 32 mosta i propusta te 60 kilometara cesta Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije Nova kabina za dekontaminaciju, kompresor i dišni aparati Edukacijske tribine za populaciju branitelja Tjelesna aktivnost važna je za prevenciju bolesti