Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Edukacijske tribine za populaciju branitelja

Tjelesna aktivnost važna je za prevenciju bolesti

Foto: Dražen Kopač
Uvodno se sudionicima tribine obratila Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije.

U sklopu edukacijskih tribina za populaciju branitelja, čije održavanje sufinancira Zagrebačka županija, u Rakitju je održana tribina "Hipokinezija - bolest nekretanja". Uvodno se sudionicima tribine obratila Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije.

– Vodimo brigu o udrugama civilnoga društva, među kojima su nam izuzetno bitne udruge proizišle iz Domovinskoga rata. Za braniteljsku populaciju ove smo godine predvidjeli nešto više od 152.000 eura. Osim sufinanciranja njihovih projekata i programa, nastavljamo i s medicinskom rehabilitacijom branitelja u Specijalnoj bolnici Naftalan – rekla je pročelnica Čuljak.

Predavač je bio Allen Bartoš, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju "Veterani 91".

– Populacija hrvatskih branitelja iz dana u dan sve više stari, a s godinama stižu i bolesti poput hipertenzije i dijabetesa. No one se mogu prevenirati tjelesnom aktivnošću. Zato je važno da ljudi, neovisno o dobi, pokrenu sebe i svoj organizam i tako zaštite zdravlje – rekao je Bartoš, dodavši da je hipokinezija ili bolest nekretanja javnozdravstveni problem u većini zemalja svijeta.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zlatno lovačko odlikovanje županu Stjepanu Kožiću ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za razvoj sporta i tehničke kulture 1,2 milijuna eura Godišnjica Hvidre Zaslužnim članovima i donatorima dodijeljene zlatne plakete Tri desetljeća uspješnog postojanja i rada slavonskobrodske Hvidre