Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Za razvoj sporta i tehničke kulture 1,2 milijuna eura

1/2
Foto: Zagrebačka županija
U odnosu na prethodnu godinu to je povećanje od gotovo devet posto, poručuju iz Zagrebačke županije

Da će s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture Zagrebačka županija nastaviti i ove godine, potvrdilo se prije nekoliko dana dodjeljivanjem 1,2 milijuna eura vrijednih ugovora. U odnosu na prethodnu godinu to je povećanje od gotovo devet posto.

Podjela ugovora

Zamjenik župana Ervin Kolarec ugovore je dodijelio predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskog školskog sportskog saveza (122.770 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).

– Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina – rekao je Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tijekom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio je Županiji na dobivenim sredstvima koja su veća nego prošle godine objasnivši na što će ona biti utrošena:

– Tu ćemo razliku iskoristiti za nadogradnju i pomoć vrhunskom sportu, da vrhunski sportaši nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove nego da im sve što trebaju za rad i napredovanje omogućimo u Zagrebačkoj županiji – kazao je Bregović.

– Županijski školski športski savez Zagrebačke županije zasigurno je najjači savez u Republici Hrvatskoj koji usmjerava talentirane osnovnoškolce dalje u sportske klubove. Također, radimo na tome da naša djeca imaju što više aktivnosti na raspolaganju te da one u što većem broju budu besplatne – rekla je Ivančica Valek, predsjednica tog Saveza.

– Iza Parasportskog saveza Zagrebačke županije stoje veliki rezultati, dvije paraolimpijske medalje, ali vjerujte mi da oni ne bi bili mogući bez velike podrške Zagrebačke županije koja iz godine u godinu raste – kazao je predsjednik Parasportskog saveza Darko Matić dodajući da se svaki euro utrošen u sportaše s invaliditetom višestruko vraća.

Podizanje kvalitete

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuo je da je ta županijska zajednica najvrednija sastavnica tehničke kulture na državnoj razini:

– Kao perpetuum mobile Zajednica uvijek daje više nego što se u nju uloži. U 20 godina, koliko djeluje, kroz nju je procirkuliralo više od 2000 učenika i mladih, od kojih je jedan od njih bio i Mate Rimac, a isto tako okupljamo i odrasle te hobiste i umirovljenike – rekao je Vlainić dodavši da povećani iznos dodijeljenih sredstava garantira da će se brojnost sudionika povećati, ali i da će se dignuti kvaliteta neformalnih sadržaja koji obogaćuju onaj formalni dio obrazovanja u tehničkoj kulturi.

Dobri pokazatelji Udvostručio se interes za boravak u kućama za odmor ŠKOLSKA PREHRANA Županija osigurala besplatne obroke za 12.725 učenika POTICANJE SPORTA Zimski praznici u Sloveniji na svježem zraku uz igre i skijanje