Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Zaslužnim članovima i donatorima dodijeljene zlatne plakete

Tri desetljeća uspješnog postojanja i rada slavonskobrodske Hvidre

Godišnjica Hvidre
1/2
Foto: Brodsko-posavska županija
Brod iskazuje zahvalnost svojim članovima, donatorima i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli u radu udruge

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod obilježila je 30 godina uspješnog postojanja i rada. Ova velika obljetnica počela je odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te umrlim članovima udruge ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu.

Vijence su položili i svijeće zapalili na spomen-obilježju predstavnici roditelja i obitelji poginulih branitelja, članovi udruge Hvidra, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, ujedno i potpredsjednika Vlade Tome Medveda, državni tajnik Ivica Akmadža, izaslanstvo Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskoga Broda na čelu s gradonačelnikom dr. sc. Mirkom Dusparom, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova i ravnateljstva policije, načelnik PU BP na čelu s Antunom Valićem te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi udruga.

– Imamo doista jako dobru suradnju sa županijskom, brodskom i novogradiškom Hvidrom. Moram reći da smo imali nekoliko zajedničkih projekata. Jedan od njih je ugradnja dizala u zgradu županijske uprave, što je jednim dijelom sigurno zasluga članova Hvidre – rekao je župan Marušić.

Svečanost je nastavljena u domu Hvidre gdje su održani prigodni govori i dodijeljene zlatne plakete kojima udruga Hvidra Slavonski Brod iskazuje zahvalnost svojim članovima, donatorima i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli u radu udruge. 

Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji je pred realizacijom Potpisan ugovor o projektiranju i građenju centra u Lećevici Za još bolje gospodarenje otpadom Dodatnih 25 milijuna kuna za završetak CGO-a Bikarac Rekordno nizak vodostaj Drave iskorišten je da se očisti njezino korito U akciji čišćenja Drave prikupljeno više od tone otpada