Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 7143 pregleda
Tvrtki iz Zagorja nedostaje radne snage

S obzirom na količinu posla, već sutra bi mogli zaposliti pet novih radnika

Metal Beneton u Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Župan Željko Kolar još jednom je podsjetio da su u ožujku ove godine poslodavci imali potrebe za 974 radnika na području Županije

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetio je tvrtku Metal Beneton u Sv. Križu Začretju koja je osnovana 1971. godine.

Tvrtka se bavi projektiranjem, proizvodnjom (aluminijske fasade, aluminijska i PVC stolarija) te uslugama u graditeljstvu (rezanje i savijanje limova, plastificiranje, varenje aluminija i inoxa i dr.). Cjelokupna proizvodnja odvija se na prostoru veličine preko 5000 m2.

- Tvrtka Metal Beneton je tijekom svih ovih godina ulagala u novu tehnologiju i educiranje kadrova. Ima odlične proizvode koji su prepoznati diljem Hrvatske, ali i van njenih granica – inozemno tržište čini 20 posto od ukupne prodaje. Podršku razvoju tvrtke dala je i Krapinsko-zagorska županija kroz subvencioniranje kamate kroz dvije kreditne linije. Tvrtka ima dovoljno narudžbi, ali ima jedan drugi problem - u razgovoru s vlasnicima, doznali smo da im nedostaje radne snage, s obzirom na količinu posla, već sutra bi mogli zaposliti 5 novih radnika. To nas vraća na temu obrazovanja – moramo učiniti dodatne korake da počnemo školovati mlade ne za burzu rada, već za ona zanimanja koja su tražena - rekao je župan Kolar prilikom obilaska.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

Podsjetio je i da je krajem ožujka ove godine na Zavodu za zapošljavanje bilo je 4105 osoba. 

- Tijekom protekle 3,5 godine na području Krapinsko-zagorske županije novozaposleno je preko 3 tisuće osoba. Potrebe gospodarstva za radnom snagom velike su. U ožujku 2017. godine poslodavci su imali potrebe za 974 radnika. U 30 godina, koliko se vodi evidencija, nikada u jednom mjesecu na području županije nije bilo oglašeno toliko slobodnih radnih mjesta - rekao je župan Kolar. U posjetu tvrtki bio je i načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos, priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije.