Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Turizam svih 365 dana

'S osvojenih 11 Decantera na 600 ha "Međimurska vinska cesta" ima najkvalitetnija vina na svijetu'

1/3
Foto: Međimurska županija
Međimurje se pozicioniralo kao jedina kontinentalna županija u kojoj gosti ostaju dva i pol dana, a prosječna ocjena na booking.com je 9,3

– Šezdesetak kulturnih dobara, četiri specijalizirana Centra za interpretaciju baštine, tri zaštićena prirodna lokaliteta, više od šezdeset manifestacija tijekom godine, više od sedamdeset sportskih igrališta, bazena, dvorana i stadiona, 800 kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih ruta, prvi ekomuzej u Hrvatskoj, healthiness koncept, vrhunska enogastronomska ponuda, kreativni turizam tijekom sva četiri godišnja doba, sve je to ritam Međimurja u 365 dana. Ova priznanja prije svega su zasluga svih stanovnika Međimurja – istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije župan Matija Posavec na druženju s medijima u povodu osvajanja nagrada na Danima hrvatskog turizma.

Projekt klonske selekcije 'Cilj nam je brendiranje pušipela kao međimurske zaštićene robne marke'

Nositelji dva UNESCO znaka

Međimurje je najuspješnija destinacija kontinentalne Hrvatske, hostel Aton osvojio je treće mjesto u konkurenciji 364 hostela, hotel Spa Golfer Sveti Martin treći je u kategoriji wellness hotela, a Općina Sveti Martin na Muri treća je u kategoriji destinacija zdravlja u Hrvatskoj.

Voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula ističe da je uz niz manifestacija i projekata stigla i potvrda da je "Međimurska vinska cesta" najbolje ocijenjena vinska cesta u svijetu.

Foto: Međimurska županija

– Ove su godine naši vinari za kvalitetu dobili jedanaest Decantera. Kad podijelite tih jedanaest Decantera i 600 hektara vinograda, ispada da imamo najkvalitetnije vino na svijetu. To je potvrdilo nekoliko naših istaknutih sommeliera, a ovo je još jedan poticaj i vjetar u leđa svim budućim projektima – napominje Grula.

Međimurje se pozicioniralo kao jedina kontinentalna županija u kojoj gosti ostaju dva i pol dana, a prosječna ocjena na booking.com je 9,3, što je jedna od najviših u Hrvatskoj.

Generalni direktor Toplica Sveti Martin Igor Nekić kaže da Life Class Terme Sveti Martin nemaju tradiciju bavljenja zdravstvenim turizmom kao što to imaju neke druge jadranske destinacije, no najveća vrijednost su zaposlenici koji ulažu mnogo truda i energije, shvaćajući značaj čovjeka kao ključ uspjeha.

Otvorenje dječjeg vrtića Ftiček VAŽAN PROJEKT Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića zahvaljujući obnovi i rekonstrukciji vrijednoj 3,8 milijuna kuna

Načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec otkrio je da je već krajem rujna srušen rekord od 120.000 ostvarenih noćenja samo na području Općine.

– Drago nam je da je naš trud prepoznat nakon 11 godina rada. Nagrada nam predstavlja veliku obavezu i odgovornost u budućnosti prema svim našim korisnicima. Međusobnom suradnjom možemo još puno toga učiniti – komentar je voditelja komercijalnih poslova hostela Aton Darija Glavine.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Međimurje ima dva UNESCO znaka, nositelj je titule EDEN – Europske destinacijom izvrsnosti u enogastronomiji, nagrađeno je Swiss Awards nagradom švicarskih novinara, odabrano je kao primjer dobre prakse Svjetske turističke organizacije koja djeluje pri Ujedinjenim narodima – UNWTO, ima restorane s Michelinovom zvjezdicom i nagradu Hrvatski zeleni vrt.

Nagrade otišle u Podturen, Donji Kraljevec i Žabnik Završila akcija "Čiji je vrt najljepši"

Puno se ulaže u turizam

– Proglašenje najboljom kontinentalnom destinacijom u Hrvatskoj samo je dodatna potvrda onoga što ljudi žive i rade u Međimurju, a turizam postaje jedna od primarnih gospodarskih grana. Naši projekti prepoznati su i na nacionalnoj razini, pa su nedavno potpisani ugovori u vrijednosti više od milijun i pol kuna, što je pojedinačno najveći iznos po jednoj županiji – kaže zamjenica župana Sandra Herman.

Međimurska županija je u turizam u proteklih osam godina uložila više od dva milijuna kuna kroz različite vrste potpora. Župan Posavec izdvojio je revitalizaciju Starog grada Zrinskih, projekt vrijedan 42 milijuna kuna, od čega 36 milijuna kuna iz fondova EU, obnovu stražarnice u vojarni u kojoj će biti prvi Eko muzej, projekt "Med dvemi vodami, "Goričko sviralo", vidikovac na Mađerkinom bregu, izgradnju vidikovca s odmorištem za bicikliste u Svetoj Mariji... 

Turizam u sva četiri godišnja doba Održiva destinacija iz koje gosti odlaze puni pozitivnih emocija i lijepih uspomena