Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Gradonačelnica je Jelena Todorović

S radom počeo novi saziv Dječjeg vijeća

Foto: Grad Mali Lošinj
Konstituirajućoj sjednici prisustvovala je i gradonačelnica Ana Kučić

Nakon što je na konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Malog Lošinja za gradonačelnicu izabrana Jelena Todorović, službeno je započeo s radom novi saziv dječjih vijećnika.

Na Malom Lošinju u tijeku rekonstrukcija magistralnog cjevovoda vrijedna više od 6 milijuna kn Mijenja se 1277 metara cjevovoda sagrađenog još 1978. godine

Po Statutu Dječjeg gradskog vijeća Malog Lošinja, 10. listopada 2019. objavljen je početak izbora za članove Dječjeg gradskog vijeća na temelju kojeg su izabrani sljedeći članovi: iz 4. razreda Antun Cvitkušić, Medea Desanti, Ani Marijanović i Edin Cvijić, iz 5. razreda Noa Margeta, Sindy Antolović, Gabriela Stipanov i Zora Goleš, iz 6. razreda Matej Božić, Sarah Paola Razum i Ena Škoda, te iz 7. razreda Lana Kličković, Jelena Todorović i Kristian Baumgarten.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovala je i gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima, ravnateljica OŠ Olivela Franko te Jadranka Hoffman iz Društva Naša djeca. One su ukratko upoznale nove vijećnike s radom, aktivnostima i statutom Dječjeg gradskog vijeća.

U palači Fritzi Izložba o dva desetljeća Lošinjskog karnevala

Inače, Dječje gradsko vijeće omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu grada. Isto tako, omogućava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu. Protekli saziv Dječjeg Gradskog vijeća inicirao je projekt uređenja dječjih igrališta na području Lošinja i pripadajućih mjesta i otoka.