Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ni sedam mjeseci nakon požara obitelj Korman ponovno ima dom

‘Sad imamo svoju kuću i svatko svoju sobu, opet možemo kovati planove i nadati se boljem’

1/11
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U vremenu koje dolazi opremit će se unutrašnjost kuće, dječje sobe i sve potrebno da bi ova obitelj mogla nastaviti sa životom, istaknuo je župan Tomašević

Nepunih sedam mjeseci otkako im je požar uništio dom sedmeročlana obitelj Korman iz Nove Ljeskovice kod Požege uselila se u svoju novoizgrađenu obiteljsku kuću. Neposredno nakon nesretnog događaja osnovano je povjerenstvo koje je 21. siječnja 2019. donijelo odluku o stambenom zbrinjavanju obitelji Korman po modelu stambenog zbrinjavanja darovanjem i organiziranom ugradnjom građevnog materijala. U trenutku velike tragedije koja ih je pogodila Kormani nisu mogli ni sanjati da će im toliko ljudi priteći u pomoć i da će nepunih sedam mjeseci kasnije imati novu kuću.

U Grabarju Održana tradicionalna 18. smotra folklora 'Poljadija u srcu'

Živjeli u ljetnoj kući

– Presretna sam. Ovo nam puno znači, pogotovo kada se prisjetim kako je to sve bilo. Jedno vrijeme živjeli smo kod svekrve, a kasnije u maloj ljetnoj kući koju je muž malo preuredio za stanovanje. Pomoć u novcu, hrani, odjeći i obući pristizala je sa svih strana. Sada ćemo imati svoju kuću i u njoj svatko svoju sobu. Opet možemo kovati nove planove i nadati se boljem – rekla je Ivana Korman.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević prisjetio se posjeta obitelji jutro nakon požara u kojem su Kormani u svega nekoliko minuta ostala bez svega što su stjecali godinama. Izrazio je i svoje zadovoljstvo što se suradnjom općine Čaglin, Županije, Republike Hrvatske i njezinih stanovnika uspjelo ostvariti da ova obitelj opet ima dom.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Objavljuju sve dokumente Županiji ponovo čista petica za transparentnost

Do građevinske u jedan dan

– Rezultat predivne suradnje danas je ova kuća koju je Središnji ured u jednome danu omogućio te je po posebnom zahtjevu izdana građevinska dozvola kako bi se što prije krenulo s radom, da bi se obitelji omogućio krov nad glavom. U vremenu koje je pred nama opremit će se unutrašnjost kuće, dječje sobe i sve potrebno da bi ova obitelj mogla nastaviti sa životom – rekao je Tomašević.

Novoizgrađena obiteljska kuća sastoji se od suterena, prizemlja i tavana, ukupne bruto površine 170,73 m². Prizemlje se sastoji od tri sobe, hodnika, garderobe, WC-a, kupaonice, dnevnog boravka i kuhinje s blagovaonicom, dok se suteren sastoji od tri prostorije. Budući da je jedno od djece u obitelji Korman osoba s posebnim potrebama, prizemlje novoizgrađene obiteljske kuće posebno je prilagođeno na način da su ugrađena šira vrata bez pragova, a kupaonica je prilagođena za korisnike s posebnim potrebama.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dokument u pripremi Uskoro Centar za palijativnu skrb u Pakracu Koordinacija s načelnicima i gradonačelnicima U listopadu prilika za promociju turizma