Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
čazma natura

Sagrađena adrenalinska staza i nova autobusna stanica

Foto: Grad Čazma
Autobusna nadstrešnica je autonomna te sadrži fotonaponsko napajanje

Nakon što je gradonačelnik Dinko Pirak početkom godine potpisao ugovore s izvođačem radova za uređenje lokaliteta Medjame, športsko ribolovnog područja Vustje te poučno-tematske staze Dolina Česme, nastavlja se razvoj u najvrednijem čazmanskom projektu Čazma Natura. Naime, sagrađena je adrenalinska staza i nova autobusna stanica.

uskoro Rebalans proračuna u čazmi Ne šalju opomene i ovrhe, zasad bez uplata za udruge

Stanica je sastavni dio inovativne komunalne opreme koja se nabavlja u sklopu projekta Čazma Natura. Autobusna nadstrešnica je autonomna te sadrži fotonaponsko napajanje dovoljnog kapaciteta za rasvjetu i punjenje uređaja. Opremljena je s četiri sjedeća i šest stajaćih mjesta. Konstrukcija se sastoji od drvenih segmenata sibirskog ariša, a povezana je cijevima od inoksa. Pokrov se sastoji od toniranog akrilnog stakla. To je prvi ovakav model autobusne nadstrešnice u Hrvatskoj, a za potrebe Grada Čazme razvila ga je tvrtka Aura Interijeri d.o.o. iz Ludbrega. Cijena je 40.000 kn.

Podsjetimo, vrijednost potpisanih ugovora s početka godine iznosi ukupno 4,113.966,25 kuna, od čega 663.812,50 kuna za uređenje Vustja, 2,312.500,00 kuna za uređenje Medjama, a za poučno-tematsku stazu 1,137.653,75 kn. Prostor je zamišljen kao mjesto na kojem će posjetitelji provoditi slobodno vrijeme u prirodnom okruženju.

Vrijedne “Pčelice” u čazmi pripremaju novi projekt Već u vrtiću žele otkriti darovitu djecu i poticati ih

Predviđeni sadržaj s jedne strane generira potrebnu i privlačnu ponudu za posjetitelje, a s druge osigurava ugodan i funkcionalan prostor za druženja i susrete stanovnika grada Čazme i okolice. Otkrivanje novog ruha prostora ŠRD Štuka očekuje se do Dana Grada. Ukupna vrijednost projekta je 26.046.996,56 kuna.