Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
2,8 milijuna kuna sufinancira EU

Sagradit će se reciklažno dvorište, s radom počinje na proljeće 2020.

Foto: Grad Kutina
Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, rekao je da su postojali određeni problemi prilikom realizacije projekta no da su ih naknadno riješili

Potpisan je ugovor o gradnji reciklažnog dvorišta u Kutini na adresi Stjepana Radića 288 A, u blizini postojećeg gradskog odlagališta otpada. Projekt je vrijedan 3,74 milijuna kuna od čega 85%, odnosno 2,8 milijuna kuna sufinancira EU iz kohezijskog fonda. Na javni natječaj za gradnju reciklažnog dvorišta prijavilo se pet tvrtki te je projekt dobila tvrtka HIS, koja je prije desetak godina sanirala odlagalište komunalnog otpada u Kutini. Sama gradnja reciklažnog dvorišta trebala bi započeti ovih dana, ističu u Gradskoj upravi.

Predstavljene Urbanistička i Konzervatorska studija grada Kutine Građani znaju što žele - proširenje perivoja, ukidanje parkirališta ispred knjižnice...

– Nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja građevinske dozvole za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, Grad Kutina zaprimio je obavijest od Hrvatskih voda da će se povećati kota punjenja retencijskog prostora Lonjsko polje, a u sklopu koje se nalazi i reciklažno dvorište. S obzirom na navedeno, bilo je potrebno izmijeniti projektnu dokumentaciju odnosno ishoditi izmjenu i dopunu građevinske dozvole na način da se povisi projektirana kota reciklažnog dvorišta kako isto ne bi bilo poplavljeno prilikom punjenja retencije. Novoprojektirana kota reciklažnog dvorišta rezultirala je povećanjem ukupne vrijednosti projekta – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuvši pomoć EU u sufinanciranju bez kojeg Kutina ne bi mogla sama realizirati projekt.

Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, rekao je da su postojali određeni problemi prilikom realizacije projekta no da su ih naknadno riješili.

Ministrica Divjak posjetila OŠ Vladimira Vidrića Posjet OŠ Vladimira Vidrića Ministrica obrazovanja donijela laptope za učitelje

– Iznimno nam je drago što ponovno surađujemo s tvrtkom HIS te se nadam kako će se reciklažno dvorište sagraditi u dogovorenim rokovima – dodao je Gelešić.

Direktorica Eko Moslavine Adriana Cvrtila izrazila je ponos što su se Kutina i Eko Moslavina uspjele uskladiti sa svim propisima.

– Sami građani Kutine izrazili su želju i potrebu za reciklažnim dvorištem te mi je drago da možemo unaprijediti suradnju s našim korisnicima – rekla je direktorica Eko Moslavine. Direktor tvrtke HIS Goran Petković nada se da će radovi započeti što prije te da će vremenske prilike biti povoljne. Kako ističu u Eko Moslavini, reciklažno dvorište je lokacija za gospodarenje otpadom, ograđen i nadziran prostor s nizom spremnika za odvojeno prikupljanje različitih vrsta otpada. Reciklažno dvorište namijenjeno je stanovnicima Grada Kutine, korisnicima javne usluge, kako bi u njega mogli bez naknade donijeti razne vrste otpada. Plan je da reciklažno dvorište s radom krene na proljeće 2020.

Javnosti je predstavljen iProračun Grada Kutine Moderno informatičko rješenje pruža jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom